Αντ. Βάρσος: “Ιστορική στιγμή η ένταξη του “Βάρσου” της Κηφισιάς στα Ιστορικά Καφέ της Ευρώπης”- Ευοδώθηκε η πρόταση της Ράνιας Ντάλλη

Ο "Βάρσος" της Κηφισιάς ανήκει πλέον στην πιστοποιημένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης Πολιτιστική Διαδρομή των Ιστορικών Καφέ.

Από αριστερά οι Αντώνης Βάρσος, Μαριάνθη Αναστασιάδου, Άντζελα Δράκου, Ράνια Ντάλλη.

Ο “Βάρσος” της Κηφισιάς ανήκει πλέον στην πιστοποιημένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης Πολιτιστική Διαδρομή των Ιστορικών Καφέ.

Το Historic Cafés Route υποδέχεται ένα ακόμη εμβληματικό Café, το εμβληματικό «Βάρσος» που ιδρύθηκε το 1892 στην Αθήνα.

Ο «Βάρσος» προσφέρει καφέ, ποτά και αρτοσκευάσματα υψηλής ποιότητας, ακολουθώντας τις παλιές συνταγές και χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα από την ίδρυσή της.

Στις 29 Ιανουαρίου 2023 ο Αντώνης Βάρσος, ιδιοκτήτης τέταρτης γενιάς της οικογένειας υποδέχτηκε στο Καφέ στην Κηφισιά, την Άντζελα Δράκου, Πρόεδρο του HCR, Μαριάνθη Αναστασιάδου, προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και τη Ράνια Ντάλλη, Κοινοτική Σύμβουλο Κηφισιάς και ενεργή υποστηρικτή των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Γιώργος Λοβέρδος, Υπεύθυνος Διαδρομών HCR και η Μαρία Μυστακίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας HCR.

Ο Αντώνης Βάρσος και η πρόεδρος HCR, Άντζελα Δράκου.

«Η συμμετοχή μας στο Historic Cafés Route είναι μια ακόμη ιστορική στιγμή στα 131 χρόνια λειτουργίας μας. Ένας θεσμός που αναδεικνύει, και ουσιαστικά προστατεύει, τα Ιστορικά Καφενεία ως πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι μέρος μιας ιστορικής προσπάθειας ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά την κουλτούρα του καφέ» δήλωσε ο κ. Αντώνης Βάρσος κατά τη συνάντηση.

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά τις δυνατότητες των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης». υπογράμμισε η κ. Μαριάνθη Αναστασιάδου. «Μέσα από τις Πολιτιστικές Διαδρομές αναδεικνύονται διαφορετικές περιοχές, συνδέονται, φέρνουν σε ένα λειτουργικό σύστημα, διαφορετικά πολιτιστικά αγαθά, προάγοντας τη συνολική αξία και τις σχέσεις τους, ενώ δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των περιοχών. Οι Διαδρομές προσφέρουν μια νέα προσέγγιση στην πολιτιστική κληρονομιά και στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό. Κατά μήκος των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι ταξιδιώτες διαδραματίζουν ενεργό ρόλο και γίνονται συνδημιουργοί της προσωπικής τους εμπειρίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το 1987 το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε τις Πολιτιστικές Διαδρομές της Ευρώπης, οι οποίες οδήγησαν σε όλα τα, ήδη αποδεδειγμένα, οφέλη σε διάφορα επίπεδα».

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά για την ένταξη του Καφενείου-Ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» στην Πολιτιστική Διαδρομή των Διαδρομών των Ιστορικών Καφενείων, μετά από δική μου πρόταση», είπε κατά την επίσκεψη η κ. Ράνια Ντάλλη. «Είναι γνωστό ότι ο «Βάρσος» λειτουργεί αδιάκοπα από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα και αποτελεί ιδιαίτερο ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό σημείο αναφοράς για την Κηφισιά. Εύχομαι ειλικρινά η εταιρεία «Βάρσος» να αξιοποιήσει δημιουργικά τη συμμετοχή της σε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό δίκτυο προς όφελος της ευρύτερης πολιτιστικής και τουριστικής προβολής του Δήμου μας».

«Είμαστε χαρούμενοι που το Ιστορικό Καφενείο Βάρσος, πιστό στην ιστορία του που γράφτηκε όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται σήμερα μέλος της Διαδρομής των Ιστορικών Καφενείων. Οι ιδέες είναι ταξιδιώτες. Βιάζονται να ταξιδέψουν από το ένα μυαλό στο άλλο. Η ιδέα του HCR είναι μεγάλη, καθολική και μοναδική, επομένως αποκτά νόημα και δύναμη μόνο όταν ταξιδεύει. Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τον «Βάρσο» στην οικογένεια του HCR και συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι μας προς τις ιδέες, χωρίς περιορισμούς και σύνορα», σχολίασε η Άντζελα Δράκου, πρόεδρος του HCR.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η υπεύθυνη Επικοινωνίας HCR Μαρία Μυστακίδου, η Μαριάνθη Αναστασιάδου, προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και ο Διευθυντής Διαδρομών HCR, Γιώργος Λοβέρδος

ΠΗΓΗ: historiccafesroute.com

 

 

 

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Γιώργος Λοβέρδος, Υπεύθυνος Διαδρομών HCR και η Μαρία Μυστακίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας HCR.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: 1, Αντώνης Βάρσος 2. Πρόεδρος HCR, Άντζελα Δράκου

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η υπεύθυνη Επικοινωνίας HCR Μαρία Μυστακίδου, η Μαριάνθη Αναστασιάδου, προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και ο Διευθυντής Διαδρομών HCR, Γιώργος Λοβέρδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *