Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για την επερχόμενη κακοκαιρία- Οι κλιματιζόμενοι χώροι και η παραλαβή αλατιού για σχολεία

Εν όψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε ετοιμότητα για πιθανή χιονόπτωση. 

Εν όψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε ετοιμότητα για πιθανή χιονόπτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παρέλαβαν 5 τόνους αλάτι το οποίο έχει ξεκινήσει να διατίθεται στις σχολικές μονάδες, έπειτα από συνεννόηση με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου, αλλά και σε κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος.

Τις επόμενες ημέρες και αν καταστεί αναγκαίο, ο Δήμος θα παραλάβει επιπλέον 15 τόνους αλάτι το οποίο και θα διαθέσει στους πολίτες για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η έντονη κακοκαιρία.

Μέτρα αυτοπροστασίας από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, θα πρέπει να λαμβάνουν και οι πολίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για την πρόληψη προβλημάτων που πιθανόν παρουσιαστούν παρακαλούμε τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες.

Προμηθευτείτε εγκαίρως τα απαραίτητα τρόφιμα και λοιπά είδη.

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις με αυτοκίνητο, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης κίνησης με το αυτοκίνητό σας, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αποφύγετε να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας κάτω από δέντρα.

Σε περίπτωση βλάβης του ηλεκτρικού δικτύου, ενημερώστε την αρμόδια ΔΕΔΔΗΕ στον αριθμό 11500.

Κλιματιζόμενοι-Θερμαινόμενοι χώροι

08:00 – 22:00         ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 (Δημαρχείο, Λ. Μεσογείων 445-417)

08:00 – 22:00         ΚΑΠΗ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 (Γούναρη 30)

08:00 – 22:00         ΚΑΠΗ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 (Μπουμπουλίνας 15)

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε τακτικά για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα Δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών (Τροχαία, Αστυνομία, Πυροσβεστική)

Θα υπάρχει τακτική ενημέρωση από το site του Δήμου (www.agiaparaskevi.gr) και το FACEBOOK (www.facebook.com/agiaparaskevi.gr)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *