ΑΝΥΨΩΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ… ΣΛΑΛΟΜ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Έργα για την ανύψωση φρεατίων στο επίπεδο της ασφάλτου γίνονται στο Δήμο Κηφισιάς.

Η αλήθεια είναι ότι οι δρόμοι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και πρέπει σε αρκετές περιπτώσεις να κάνεις… σλάλομ προκειμένου να αποφύγεις τις λακκούβες. Τουλάχιστον ας ανέβουν τα φρεάτια να μειωθούν αυτές οι περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς:

“Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκτέλεση του έργου “Ανύψωση φρεατίων αγωγών αποχέτευσης σε οδούς του Δήμου Κηφισιάς” βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Στόχος του έργου είναι η ανύψωση της στάθμης φρεατίων ομβρίων και ακαθάρτων, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με αυτό του οδοστρώματος ή του πεζοδρομίου.

Με την ανύψωση των φρεατίων επιτυγχάνεται η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε: “Ο Δήμος μας καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην Πεντέλη και τον Κηφισό ποταμό διαθέτει πολλά φρεάτια ομβρίων και ακαθάρτων. Όταν πραγματοποιείται έργο ασφαλτόστρωσης περιμετρικά των φρεατίων υψώνεται η στάθμη της ασφάλτου ενώ το φρεάτιο παραμένει σε σταθερό ύψος με αποτέλεσμα να δημιουργείται υψομετρική διαφορά, ανάμεσα στο δρόμο και το φρεάτιο. Στο συγκεκριμένο έργο ανύψωσης φρεατίων η στάθμη του δρόμου ευθυγραμμίζεται με το ύψος των φρεατίων για να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *