Συλλήψεις ανηλίκων στο σταθμό “Πευκάκια” στη Νέα Ιωνία που τραυμάτισαν 45χρονο πετώντας του πέτρες

 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 17-9-2023 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, έξι άτομα (ηλικίας από 15 έως 19 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και εξύβριση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι ευρισκόμενοι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 17-9-2023 εξωτερικά του σταθμού ΗΣΑΠ «Πευκάκια» στη Νέα Ιωνία, απηύθυναν υβριστικές εκφράσεις σε βάρος 45χρονου που ήταν στο σημείο και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με ρίψη πετρών, προκαλώντας του τραυματισμό στα άκρα του.

Ο 45χρονος κάλεσε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από κινητοποίηση των περιπολούντων δυνάμεων για την αναζήτηση των δραστών της επίθεσης, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι έξι κατηγορούμενοι.

Κατά τον έλεγχο των ατόμων εξακριβώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 16χρονος και συνελήφθη για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία ταυτοποίησης των κατηγορουμένων, ο 19χρονος στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα και εφαρμόστηκε η διοικητική διαδικασία απέλασης.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι γονείς των πέντε ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι νεαροί συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *