Περίπατος στα ίχνη του Αδριάνειου υδραγωγείου σήμερα Σάββατο 23/9, στο Χαλάνδρι (5.30μμ)

Το 3o HIDRANT festival κλείνει τις φετινές του εκδηλώσεις με έναν ιστορικό περίπατο κατά μήκος του Χαλανδραίικου παρακλαδιού του Αδριάνειου υδραγωγείου.

Το 3o HIDRANT festival κλείνει τις φετινές του εκδηλώσεις με έναν ιστορικό περίπατο κατά μήκος του Χαλανδραίικου παρακλαδιού του Αδριάνειου υδραγωγείου.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 17.30
Αφετηρία: Οδός Πολυδρόσου και Ρεματιά
(στο γεφυράκι προς τη μεριά της Λεωφ. Πεντέλης)

Με αφετηρία την συμβολή της οδού Πολυδρόσου με τη Ρεματιά, ακολουθούμε τα ίχνη του Αδριάνειου υδραγωγείου εντός της τελευταίας μέχρι τη δεξαμενή του στην οδό Ελ Αλαμέιν. Εκεί, όσοι και όσες το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εσωτερικό της μόνης δεξαμενής του Αδριάνειου υδραγωγείου που διασώζεται από τα ρωμαϊκά χρόνια.

Μέσα από τον περίπατο αυτό μαθαίνουμε για το τοπικό παρακλάδι του Αδριάνειου, για την ιστορία του Χαλανδρίου και της σχέσης των κατοίκων του με τους υδάτινους του πόρους, αλλά και παρουσιάζουμε το μέλλον των περιοχών που θα διαβούμε, όπως αυτό διαμορφώνεται με τις αναπλάσεις ανάδειξης του Αδριάνειου υδραγωγείου και της παραρεμάτιας – από την οδό Γυφτοπούλου μέχρι την οδό Ελ Αλαμέιν στην περιοχή του Συνοικισμού.

Ξεναγοί μας -και συνδιοργανωτές- η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), η ΕΥΔΑΠ και η ομάδα έργου του Cultural HIDRANT του Δήμου Χαλανδρίου.

Συμμετοχή ελεύθερη. Συστήνουμε παπούτσια και ρούχα άνετα για βάδισμα.
Επικοινωνία: uia–project@halandri.gr  –  210 689 5831  –   www.culturalhidrant.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *