Κάλυπτε με φυλλάδια τα κινητά και… τα άρπαζε- Είχε “χτυπήσει” σε Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή, Λυκόβρυση, Πεύκη, Νέα Ιωνία κ.ά.

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 21-9-2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, 29χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 21-9-2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, 29χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών που είχαν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων, επιχειρήσεων ή εταιριών, από δράστη που εισερχόταν σε αυτά με το πρόσχημα διαμοιρασμού διαφημιστικών φυλλαδίων ή πώλησης κουπονιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τουλάχιστον από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος υποδυόμενος το διανομέα φυλλαδίων ή τον πωλητή κουπονιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εισερχόταν στα καταστήματα και τοποθετούσε τα φυλλάδια, καλύπτοντας κυρίως τα κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά ή άλλα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων.

Ακολούθως, αφού τα θύματα δεν επεδείκνυαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των φυλλαδίων, ο 29χρονος χωρίς να γίνεται αντιληπτός, με επιδεξιότητα έπαιρνε πίσω τα φυλλάδια, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα κινητά τηλέφωνα, που είχε καταφέρει να καλύψει με αυτά και αποχωρούσε.

Ορισμένες φορές, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων αφαιρούσε τόσο τα κινητά τους τηλέφωνα, όσο και χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας εξιχνιάστηκαν -16- κλοπές στις περιοχές του Παγκρατίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισίας, του Αγίου Δημητρίου, της Νέας Ερυθραίας, της Αγίας Παρασκευής, της Λυκόβρυσης, της Νέας Σμύρνης, της Πεύκης και της Ηλιούπολης.

Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *