Επτά ακόμα υπεραιωνόβιες ελιές σε πάρκα του Ηρακλείου Αττικής- Σε ποια σημεία βρίσκονται…

Επτά ακόμα αιωνόβιες και υπεραιωνόβιες ελιές βρήκαν το νέο τους σπίτι σε πάρκα και πλατείες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, χάρη στη συνεργασία της δημοτικής αρχής της πόλης, της ΕΡΓΟΣΕ και του Πράσινου Ταμείου.

Επτά ακόμα αιωνόβιες και υπεραιωνόβιες ελιές βρήκαν το νέο τους σπίτι σε πάρκα και πλατείες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, χάρη στη συνεργασία της δημοτικής αρχής της πόλης, της ΕΡΓΟΣΕ και του Πράσινου Ταμείου.

Πρόκειται για δέντρα τα οποία αφαιρούνται από τις διαδρομές επέκτασης – βελτίωσης των σιδηροδρομικών γραμμών και διατίθενται σε αστικούς δήμους για μεταφύτευση.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρωτοπόρους του προγράμματος έχοντας αποκτήσει και μεταφυτεύσει, συνολικά με τις καινούργιες, 20 ελιές σε διάφορα σημεία της πόλης, ομορφαίνοντας το Ηράκλειο και συνεχίζοντας τη μακρά τους ιστορία, μιας και πολλά από αυτά τα δέντρα έχουν ηλικία πολλών αιώνων.

Η νέα ομάδα ελαιόδεντρων τοποθετήθηκε: ένα στη διασταύρωση των οδών Ιφιγενείας και Αντιγόνης, ένα στην πλατεία Φολεγάνδρου, ένα στην πλατεία Ρίτσου, ένα στην πλατεία Μπομποτίνου, ένα στην πλατεία της Παναγίτσας και, βέβαια, ένα μέσα στο πάρκο του Κτήματος Φιξ.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαν τοποθετηθεί: 10 ελαιόδεντρα στο πάρκο της οδού Πεύκων (ΟΤ216), ένα στην είσοδο της πόλης στην οδό Ιφιγενείας, ένα στο πάρκο της οδού Κλεισθένους και ένα έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο.

Στο σύνολό τους, οι αιωνόβιες και υπεραιωνόβιες ελιές συστήνουν μια σχετική πλέον διαδρομή σε διάσπαρτα σημεία σε όλο το Ηράκλειο (αναφορά στον αντίστοιχο χάρτη).

«Η ελιά είναι το σύμβολο της Ειρήνης αλλά και της Ελλάδας μας. Είμαστε υπερήφανοι που στο Δήμο μας έχουν… μεταδημοτεύσει αυτά τα υπέροχα δέντρα, τα κλαδιά και οι ρίζες των οποίων συμβαδίζουν με την ιστορία της πατρίδας μας, κάποια από αυτά ερχόμενα από τους αρχαίους ακόμα χρόνους. Πλέον ομορφαίνουν το Ηράκλειο, μένουν κληρονομιά για την πόλη και τα παιδιά της. Σας καλώ να τις επισκεφθείτε», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΕΛΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *