Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Κηφισιάς, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

Η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων εορτάσθηκε την ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κατά την Λειτουργική Παράδοση της Εκκλησίας μας, Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στη σημασία της σημερινής εορτής, κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή στα χρόνια της Εικονομαχίας. Κατόπιν τελέστηκε Ιερό Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα μας.

Το Εσπέρας τελέστηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Θεολογία των Εικόνων σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την Πατερική Διδασκαλία και την Κανονική Παράδοση της Εκκλησίας.

ΠΗΓΗ: proseuxi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *