ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του κτιρίου και απεγκλωβισμού με περιστατικό πυρκαγιάς, όπως στην περίπτωση σεισμού, που διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αμαρουσίου και τις ομάδες εκκένωσης και διάσωσης των εργαζομένων.

Η άσκηση ετοιμότητας είχε στόχο, αφενός, την εκπαίδευση των εργαζομένων στην αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτου ανάγκης και  αφετέρου, την ασφαλή αποχώρηση τόσο των ιδίων των εργαζομένων, όσων και των πολιτών που την ώρα του έκτακτου συμβάντος θα  βρίσκονται εντός του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της άσκησης είχε συνάντηση με το Διοικητή του κλιμακίου εξόδου του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αμαρουσίου, Πύραρχο Αλέξιο Ράπανο, τον Υποδιοικητή Επιπυραγό Νικόλαο Κούρο και τον Αξιωματικό Πυραγό Ιωάννη Αρτοποιό.

Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άψογη συνεργασία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η εκπαίδευση των εργαζομένων ως μέσον πρόληψης για την αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτου ανάγκης.

« Στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας βρίσκεται η λήψη όλων των προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων μας και των πολιτών. Ασκήσεις ετοιμότητας όπως  η σημερινή, συμβάλουν ώστε να αντιμετωπίζουμε περιστατικά εκτάκτου ανάγκης με οργανωμένο τρόπο για την αποφυγή πανικού, όπως μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στόχος μας είναι να επαναλαμβάνουμε την άσκηση ετοιμότητας  τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο.

 Ευχαριστούμε τα στελέχη και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αμέριστη υποστήριξή τους στην εκπαίδευση των εργαζομένων μας και για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της σημερινής άσκησης.»                                                                 

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε εκκένωση του κτιρίου, λόγω σεισμικής δόνησης με ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιάς στο 2ο όροφο και απεγκλωβισμού ατόμου εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Οι ομάδες εκκένωσης έδρασαν άμεσα και όπως είχε καθορισθεί κατά την προετοιμασία της άσκησης. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες εγκατέλειψαν το κτίριο μέσα σε 3’ λεπτά και ταυτόχρονα οι ομάδες διάσωσης φρόντισαν για τον απεγκλωβισμό  εργαζομένης και τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο, από όπου την παρέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στην άσκηση ετοιμότητας συμμετείχαν 2 πυροσβεστικά οχήματα και 1 κλιμακοφόρο όχημα του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Τη διεξαγωγή της άσκησης παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *