“ΔΗΜΟΤΙΚΗ” ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων η 7η Θεματική Διάλεξη με θέμα: «Δημοτική, η γλώσσα του λαού και οι αγώνες για την επικράτησή της» και ομιλήτρια την Δρ. Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα καθώς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης στο χαιρετισμό του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην υπεύθυνη Θεματική Αντιδήμαρχο κα Άντα Μπούσουλα και στην Επιστημονική Ομάδα για την άριστη λειτουργία του θεσμού του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί και μια άλλη διάσταση στο ρόλο του: «Είναι καιρός οι κοινωνίες μέσα απότέτοιους φορείς, να αρχίσουν να προβληματίζονται για τα κυρίαρχα και βασικά θέματα της κοινωνίας, που είναι η στρατηγική λειτουργίας της και οι άνθρωποι οι οποίοι τη χαράσσουν και την υλοποιούν, είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στον πυρήνα και εμείς ως Έλληνες θα πρέπει να προβληματιστούμε και για τα αυτονόητα, αφού αυτά δεν είναι δεδομένα. Είναι απαραίτητο οι ρίζες μας και τα στοιχεία που οριοθετούν την Πατρίδα και το Έθνος μας, να τυχαίνουν της μεγαλύτερης δυνατής τιμής από την κοινωνία μας. Να λοιπόν ένας άξονας που πρέπει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο να δρομολογήσει δράσεις για σφυρηλάτηση θέσεων, απόψεων, προτάσεων, στρατηγικών».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Στρατηγός ε.α. κος Χρήστος Τόιλος, ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βριλησσίων κ.κ. Αναστάσιος Δημητρίου, Ιωάννης Πισιμίσης, οι Τοπικές Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Ρένα Βλάχου και Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Βασίλειος Κωστόπουλος, το μέλος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *