“ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ” ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις διεθνείς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την ταυτόχρονη άνοδο στην τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αλλά και στην υπέρμετρη φορολογία, η οποία επιβάλλεται εδώ και καιρό στην εγχώρια αγορά καυσίμων αποδίδει το νέο «ράλι» ανόδου στην τιμή της βενζίνης η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Η ίδια εκφράζει, παράλληλα, την έντονη ανησυχία της πως εάν συνεχιστεί αυτή η ξέφρενη πορεία, τότε δεν αποκλείεται η τιμή της αμόλυβδης να φτάσει έως και τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο Newsbomb.gr, η κυρία Ζάγκα εξηγεί αρχικά πώς το σκηνικό πολέμου στη Συρία επηρεάζει άμεσα τις τιμές των καυσίμων.

 «Έχει γίνει πρόσφατα μία έρευνα, η οποία ανέφερε ότι στις 6 Μαΐου η τιμή ανά βαρέλι Μπρεντ ήταν 76 δολάρια, ενώ αρχές Απριλίου ήταν 67 δολάρια. Τώρα «τρέχει» προς 80 δολάρια και δεν ξέρουμε εάν με αυτό τον τρελό ρυθμό φτάσει ακόμη και τα 120 δολάρια.
Όλο αυτό το σκηνικό πολέμου που υπάρχει έξω, οι δηλώσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, οι βόμβες στη Συρία, βαράνε “κόκκινο” στο πετρέλαιο. Κι όταν έχουμε ειδήσεις για πόλεμο, η τιμή του πάντα ανεβαίνει. 
Γι’ αυτό βλέπετε τη βενζίνη να έχει φτάσει εδώ στην Αττική το 1,60 ανά λίτρο και πολλές φορές το βλέπετε και ένα 1,62, στην επαρχία έχει ξεπεράσει το 1,65 – 1,75 ευρώ ανά λίτρο και δυστυχώς σε ορισμένα νησιά, όπως για παράδειγμα η Λέρος έχει φτάσει η απλή αμόλυβδη στο 1,80 – 1,85 ευρώ το λίτρο.
Έτσι, όπως πάει, φοβάμαι ότι θα φτάσει στα 2 ευρώ. Όλο αυτό το σκηνικό στήνεται απ’ έξω».

ΠΗΓΗ:: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *