ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ, ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Σήμερα Πέμπτη 15/2, στις 8.15μμ, στο ΤΥΠΕΤ, στα Βριλήσσια, από το Cine-Δράση μια αξιόλογη ταινία, δύο πολύ ενδιαφέρουσες γυναίκες και οι δύο Βριλησσιώτισσες. Η σκηνοθέτης Σοφία Εξάρχου και η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

Η αποδοχή της ταινίας «PARK» από κοινό και κριτικούς ανέδειξε τη σκηνοθέτη Σοφία Εξάρχου σε μια από τις πιο δυνατές καινούριες φωνές του ελληνικού σινεμά και την Δήμητρα Βλαγκοπούλου ως μία από τις πλέον υποσχόμενες ηθοποιούς της γενιάς της.

Και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα Βριλήσσια. Την Πέμπτη 15/2 θα βρεθούν στο ΤΥΠΕΤ, φιλοξενούμενες του Cine-Δράση και θα κουβεντιάσουν με τους θεατές για την ταινία τους.

Η ταινία

Ελλάδα, 2016. Διάρκεια: 100΄. Σενάριο- Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου.

Πρωταγωνιστούν: Λένα Κιτσοπούλου, Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενόκι Γκβενατάτζε, Γιώργος Παντελεδάκης. Μουσική: Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy). Διεύθυνση Φωτογραφίας: Monika Lenczewska.

Τυπικό δείγμα του μοντέρνου ελληνικού σινεμά, το «Park» της Σοφίας Εξάρχου, είναι ένα φιλμ γεμάτο ζωή, δύναμη και παλμό. Διαβάζεται ως ευθεία παραβολή για το μεγάλο όνειρο μιας χώρας και μιας γενιάς που πολύ νωρίς και με άγριο τρόπο αποδείχτηκε απατηλό. Θέμα του η μοναξιά, η διάψευση, η ματαιότητα, η απόρριψη, η δίψα για αποδοχή και δευτερευόντως η τρυφερότητα μιας γενιάς εγκαταλειμμένης και αποκλεισμένης, πριν καλά ξεκινήσει τη ζωή της.

Μια παρέα εφήβων, κυρίως, αγοριών, έτοιμων για όλα, παίζουν «αθώα» βίαια παιχνίδια, όχι στους υπολογιστές τους, αλλά ζωντανά, το κατακαλόκαιρο, στην άκρη της πόλης, μέσα στα εγκαταλειμμένα κτίρια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που καταρρέουν και διαλύονται. Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης και η Άννα προσπαθούν σπασμωδικά και συγκινητικά να ξεφύγουν και να διαπιστώσουν αν υπάρχει και για αυτούς μια θέση στον ήλιο.

Σκηνοθετημένο δυναμικά και με ρεαλιστική αμεσότητα, το φιλμ, έκανε θριαμβευτική πορεία στα κινηματογραφικά Φεστιβάλ όλου του κόσμου. Είχε συνολικά 16 υποψηφιότητες.

Απέσπασε 10 Βραβεία, με κορυφαίο το Πρώτο Βραβείο για Νέο Σκηνοθέτη στη Σοφία Εξάρχου, στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (2016). Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» (2017) τιμήθηκε με τα Βραβεία Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Σκηνοθέτη και Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού για την Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η οποία κατέκτησε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2016). Από την Ακαδημία Ελληνικού Κινηματογράφου (2017) το φιλμ τιμήθηκε με τα Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενης Σκηνοθέτη και Καλύτερου Ήχου (Στέφανος Ευθυμίου). Στη Γενεύη (2016) τιμήθηκε με ειδική μνεία Καλύτερης Διεθνούς Συμμετοχής (Σοφία Εξάρχου) και τέλος στο Palic Film Festival (Σερβία 2017) κέρδισε το Βραβείο «Χρυσός Πύργος» Καλύτερης Ταινίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *