ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ

Η κα Θάλεια Πορφύρη, Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων, μας έστειλε και δημοσιεύουμε ένα άρθρο της σχετικά με  πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων για την ανακύκλωση και τη φροντίδα των αδέσποτων.

Γράφει η κα Πορφύρη:

“Πέρα από την ποιότητα ζωής που έχουμε ή θέλουμε να έχουμε οι περισσότεροι από εμάς στα αστικά κέντρα, μεγάλη ευαισθησία προκύπτει τα τελευταία χρόνια και στο θέμα της επιβίωσης και της καλύτερης διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη. Ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, με ακραίες καιρικές ή περιβαλλοντικές συνθήκες.

Οι φιλοζωικές εταιρείες κάνουν ήδη πολύ μεγάλο έργο, γύρω από το κομμάτι περίθαλψης και υιοθεσίας, όπως επίσης και πολλοί Δήμοι έχουν ειδικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικούς χώρους (πάρκα κλπ.) για τη βόλτα και την τουαλέτα των ζώων, συνοδευόμενων ή μη.

Πρόσφατα, διάβασα για μια εξαιρετική ενέργεια από το Δήμο Αρταίων. Δημιουργήθηκε μια πρωτοποριακή συσκευή σίτισης αδέσποτων ζώων στο Παραποτάμιο Πάρκο. Πρόκειται για μια νέα ταΐστρα, στην οποία παράλληλα γίνεται συλλογή ανακυκλώσιμων πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών. Όταν κάποιος τοποθετήσει ένα ανακυκλώσιμο υλικό στις ειδικές οπές, απελευθερώνεται τροφή και νερό για τα αδέσποτα.

Είναι μια ενέργεια, η οποία προωθεί και αναδεικνύει την ανάγκη για ανακύκλωση, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ταυτόχρονα όμως ευαισθητοποιεί τους πολίτες και δείχνει απόλυτη φροντίδα και μέριμνα για τα αδέσποτα. Έτσι, είναι διπλό το καλό και θυμόμαστε όλοι ότι όσο φροντίζουμε το περιβάλλον γύρω μας, φροντίζουμε εμάς τους ίδιους. Μια όντως έξυπνη, πρωτοποριακή και φρέσκια ιδέα γεμάτη σκέψη και αγάπη, η οποία θεωρώ ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί από όλους τους Δήμους”.

Θάλεια Πορφύρη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βριλησσίων

*Πληροφόρηση σχετική με την πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://epirusin.blogspot.gr/2018/01/blog-post_420.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Η κα Θάλεια Πορφύρη, Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων, μας έστειλε και δημοσιεύουμε ένα άρθρο της σχετικά με πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων για την ανακύκλωση και τη φροντίδα των αδέσποτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *