Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση της  Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή απαιτώντας άμεσα λύσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και λαμβάνοντας υπόψη πως δεν αρκούν πια τα λόγια και οι δεσμεύσεις αλλά χρειάζονται πράξεις και σαφή χρονοδιαγράμματα αποφάσισε:

Να προκηρύξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 από τις

11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  1. Να πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των Συμβασιούχων αλλά και των συνταξιούχων Δημοτικών Υπαλλήλων στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) απαιτώντας την επίλυση της μη πληρωμής του Εφάπαξ και της άμεσης αντιμετώπισης-πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων που οφείλονται στη μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει τις περισσότερες φορές για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων και για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).
  2. Να πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου 27) ζητώντας άμεσα χρονοδιαγράμματα και πρωτοβουλίες επίλυσης τόσο του ζητήματος της παράτασης των συμβάσεων όσο και της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15).

Στους εργαζόμενους πλέον δεν αρκούν οι υποσχέσεις. Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων τους είναι κινητοποίηση και η αγωνιστική-ενωτική παρέμβαση του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο. Γι΄ αυτό και ο αγώνας συνεχίζεται…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *