ΓΙΑΤΡΟΙ, ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρίωρη εκδήλωση το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Άλσος Κεφαλαρίου με θέμα: “Φροντίζω τη διατροφή μου, Προσέχω την υγεία μου”.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και περιλαμβάνει ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και πολλές παράλληλες δράσεις.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ι. Λάτση και άλλους φορείς με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της υγιεινής διατροφής

Η ημερίδα τελεί υπό την αρωγή και στήριξη του υπ. Υγείας και έχει οργανωθεί με τη φροντίδα του Δημητρίου Καραγιάννη, γαστρεντερολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και της Μερόπης Κοντογιάννη, επικ. καθηγήτριας Κλινικής Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκειά της θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες από καθηγητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επ. Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Τρίωρη εκδήλωση το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Άλσος Κηφισιάς με θέμα: "Φροντίζω τη διατροφή μου, Προσέχω την υγεία μου"

Πρόγραμμα ημερίδας
10.30 – 11.30, Σύντομοι χαιρετισμοί
11.30 – 12.15
Παπαθεοδωρίδης Γ., «Μείωσε το κόκκινο κρέας και απόφυγε τα αλλαντικά»
Βιάζης Ν., «Γίνε σωματικά δραστήριος»
Κοντογιάννη Μ., «Κατανάλωσε καθημερινά ποικιλία φρέσκων λαχανικών και φρούτων»
Ακριβιάδης Ε., «Γίνε σωματικά δραστήριος»
Λινου Α., «Μείωσε το αλάτι! Εγκατάλειψε τη ζάχαρη»
12.30-13.15 Μπαθρέλλου, «Πολεμώντας την παιδική παχυσαρκία» Βαραγιάννης, «Σωστή ενυδάτωση για όλους»
Χολόγκιτας Ε., «Μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα και διατροφή»
Καραμανώλης Γ., «Δίαιτα ελεύθερη γλουτένης: πότε την συστήνουμε;» Ταμπακόπουλος Δ., «ΣΕΕ με διάρροια: Διατροφικές συμβουλές»

Παράλληλες δράσεις
Στο περίπτερο του ΕΛΙΓΑΣΤ θα μοιράζονται σχετικά με την εθνική πολιτική διατροφής του Υπ. Υγείας και το περιοδικό Ευ ζειν.

Στη σκηνή του Ιδρύματος Λάτση θα προβάλλεται συνεχώς το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Τροφής». Εάν θέλει το Ϊδρυμα μπορεί να διανέμει πληροφοριακό έντυπο με τις δράσεις του.

Στο περίπτερο Prolepsis θα διανέμονται πληροφοριακά δελτία του για την διατροφή ενώ θα υπάρχει χώρος προκειμένου να ζωγραφίζουν τα παιδιά που μας επισκέπτονται.

Στο περίπτερο της ΑΚΜΗ, μάγειροι της σχολής θα μαγειρεύουν και θα προσφέρουν δωρεάν μικρά υγιεινά πιάτα.

Στο περίπτερο της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας θα παρουσιάζονται και θα διανέμονται δείγματα προϊόντα της Μακεδονίας.

Στο περίπτερο του Συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών Μεσσηνίας θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα όπως ελιές και σύκα αλλά και να πληροφορηθούμε τον τρόπο καλλιέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *