“STAR SURFING”: ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΤΟ KONIO THE BAR, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Η εταιρεία πολιτισμού πeripatos επιμελείται την έκθεση με τίτλο “Star Surfing” στο art room του Konio the bar.

Ο φωτογράφος Εμμανουήλ Τζαβάρας μας εισάγει στον μαγευτικό κόσμο των ουράνιων σωμάτων μέσα από την τέχνη της αστροφωτογραφίας τοπίου.

Η εταιρεία πολιτισμού πeripatos επιμελείται την έκθεση με τίτλο “Star Surfing” στο art room του Konio the bar.

Άστρα, νεφελώματα, γαλαξίες συναντούν γήινα τοπία και αποτελούν τα συστατικά στοιχεία μίας έκθεσης, που στόχο έχει να μας ταξιδέψει.

Η τέχνη της αστροφωτογραφίας αποτελεί την αποτύπωση των ουράνιων σωμάτων με φωτογραφικά μέσα και κρύβει πολλές ώρες δοκιμών κάτω από τον έναστρο ουρανό σε σκοτεινές τοποθεσίες και δύσκολες συνήθως καιρικές συνθήκες για να ανταμείψει τον θεατή με ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Η δυσκολία της φωτογράφισης εξισορροπείται από την χαρά του να βρίσκεσαι στην φύση και την αρμονία του νυχτερινού ουρανού προσφέροντας στον εξερευνητή το ιδανικό κοκτέιλ περιπέτειας.

Μέσα από 21 έργα η έκθεση “Star Surfing” ξεδιπλώνει ολόκληρη την χρωματική παλέτα του ουρανού με φόντο αγαπημένες τοποθεσίες του φωτογράφου.

Ο φωτογράφος Εμμανουήλ Τζαβάρας αυτοσυστήνεται:

“Γεννήθηκα το 1978 από μία έκρηξη υπερκαινοφανούς οργασμού, πέρασα μια υπέροχη παιδική ηλικία που απολαμβάνω ακόμα και σήμερα. Ασχολούμαι εδώ και ένα χρόνο με την αστροφωτογραφία τοπίου γιατί δεν μου αρέσουν τα μπαρ, φοβάμαι το σκοτάδι και αγαπώ τον νυχτερινό ουρανό.”

Και θέτει τους απαραίτητους προβληματισμούς:

“Υπολογίζεται πως το 80% των Βορειοαμερικάνων και το 60% των Ευρωπαίων δεν έχουν δει πότε στην ζωή τους την γαλαξιακή οδό! Θες πραγματικά να είσαι ένας από αυτούς;”

Ανακαλύψτε τον!

Opening: Σάββατο 24 Ιουνίου, 21:00

Διάρκεια  Έκθεσης: 24/06 – 09/07

@ Konio the bar (Σωκράτους 23, Χαλάνδρι)

curated by peripatos

Πληροφορίες u: www.peripatos.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *