SEXHIBITION: ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ, ΣΤΟ «ΚΩΝΕΙΟ», ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Έως τις 5 Μαρτίου θα διαρκέσει η έκθεση που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο art room του Konio the bar με τον τίτλο  “Sexhibition”.

Έρωτας: αθώος, αλλόκοτος, απόλυτος, άρρωστος, ασύμβατος, ασυμβίβαστος, εγκεφαλικός, εθισμός, ιπποτικός, καταστροφικός, κρυφός, παιδικός, παράφορος, πειραματικός, πειρασμός, πλατωνικός, ρομαντικός, σαρκικός, τρελός, τυφλός…

Μία έννοια συνυφασμένη με την πολυσημία. Μία έννοια που απασχολεί τον άνθρωπο από την απαρχή του είδους. Μία έννοια που απασχολεί και ταλαιπωρεί, όσο και ομορφαίνει και δίνει νόημα στο ανθρώπινο είδος. Ή μήπως έρωτας, μία έννοια που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα από όση της πρέπει..;

Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο έρωτας ήταν ένα άγριο συναίσθημα, χωρίς τίποτα το πνευματικό, με απώτερο σκοπό την ηδονή. Ο Πλάτων τον έχει περιγράψει ως τρέλα (μανία), που είναι όμως ένα καλό είδος τρέλας. Στη Μεσαιωνική Ευρώπη παρατηρείται ο λεγόμενος ιπποτικός έρωτας. Μετά προήλθε ο ρομαντικός έρωτας. Μία παρερμήνευση αυτού ήταν ο πλατωνικός έρωτας, η αγνή αγάπη που δεν αποσκοπεί στη σαρκική ηδονή.

Τι είναι τελικά ο έρωτας;

Οι καλλιτέχνες Πέπη Οικονόμου, Έλενα Πολυχρονιάδη, Κατερίνα Σταμίδη, Ισμήνη Στρούμπου, NYJ και η ομάδα εικαστικών Etching – Handmade Creations αποτυπώνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και με ποικίλα εκφραστικά μέσα αυτή την “πολυσυζητημένη” έννοια.

Opening με Anti-Valentine Party: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, 20:30

Διάρκεια έκθεσης: 14/02 – 05/03

@ Konio the bar (Σωκράτους 23, Χαλάνδρι)

Curated by peripatos

Πληροφορίες

u: www.peripatos.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *