“AFTER THE FLOWERS”, ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ο κύκλος προβολών Japan Cinema Wednesdays συνεχίζεται με την ταινία “After the Flowers” (Hana no Ato, 2009, 107’).

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα εποχής του Shūhei Fujisawa, διάσημου συγγραφέα διάφορων έργων όπως “The Twilight Samurai” (Tasogare Seibei) και “Love and Honour” (Bushi no Ichibun). H σκηνοθεσία είναι του Kenji Nakanishi και πρωταγωνιστεί η διάσημη Keiko Kitagawa.

Η υπόθεση της ταινίας

Η Ιto είναι το μοναχοπαίδι της οικογένειας Terai, που έχει αναλάβει υψηλά καθήκοντα στο κάστρο ενώ, από μικρή ηλικία, έχει εκπαιδευτεί στην ξιφασκία από τον πατέρα της. Από την άλλη, ο Magoshirō Eguchi, ο τρίτος γιος μιας κατώτερης σε ιεραρχία οικογένειας σαμουράι, έχει τη φήμη του ικανότερου ξιφομάχου στο κάστρο.

Οι δυο τους συναντιούνται μία ανοιξιάτικη μέρα κάτω από τις ολάνθιστες κερασιές και δίνουν υπόσχεση μονομαχίας για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Μερικές μέρες αργότερα, τη στιγμή που διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ο έρωτας κεραυνοβολεί την καρδιά της Ιto. Κι αυτό γιατί ο Magoshirō την αντιμετωπίζει έντιμα και με απόλυτη ευθύτητα, χωρίς ούτε να την υποτιμά επειδή είναι γυναίκα ξιφομάχος, ούτε να την καλοπιάνει επειδή κατάγεται από ανώτερη οικογένεια.

Ήταν ο μοναδικός έρωτας στη ζωή της Ιto, που όμως θα παρέμενε για πάντα ανικανοποίητος. Η Ιto είχε ήδη έναν αρραβωνιαστικό, τον οποίο είχε επιλέξει η οικογένειά της και ο Magoshirō επίσης ήταν έτοιμος να παντρευτεί μία γυναίκα από οικογένεια ανώτερων σαμουράι.

Η Ιto θα αποδεχθεί σιωπηλά τη μοίρα της, τερματίζοντας η ίδια τα αισθήματά της για τον Magoshirō. Ώσπου θα φτάσουν τα θλιβερά νέα από την πρωτεύουσα Εdo ότι ο Magoshirō αναγκάστηκε να βάλει τέλος στη ζωή του…

Ερμηνείες: Keiko KITAGAWA, Masahiro KŌMOTO, Shuntarō MIYAO

“Η ταινία, καθώς απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε προηγούμενη προβολή, παρουσιάζεται σε επανάληψη. Μη χάσετε την ευκαιρία να την δείτε!

Ελάτε και αυτή τη βραδιά της Τετάρτης να απολαύσετε ιαπωνικό κινηματογράφο.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι με την οικογένεια και τους φίλους σας!”.

Ημερομηνία: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιαπωνικής Πρεσβείας (Εθνικής Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ταινία προβάλλεται στην ιαπωνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη (τηλ. 210-6709901 ή στο e-mail: cultural@at.mofa.go.jp)

Για λόγους ασφάλειας, η Πρεσβεία παρακαλεί να έχετε μαζί σας την αστυνoμική ταυτότητα για την είσοδο στον χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *