ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 6 ΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στο Χαλάνδρι έρχεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ.

Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18) φιλοξενεί τη συνάντηση έξι ποιητών σε ένα ποιητικό αναλόγιο, που ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου μεταξύ διαφορετικών αισθητικών λογοτεχνικών ρευμάτων ανά τον κόσμο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο διευθυντής του αντίστοιχου φεστιβάλ της Πράγας Γιόζεφ Στράκα, ο Αλί Καλντερόν από το Μεξικό, ο παλαιστίνιος πολιτικός ποιητής Νατζουάν Νταρουίς και οι έλληνες ποιητές Γιώργος Βέης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Θωμάς Τσαλαπάτης ενώ συντονίζει ο Χάρης Μελιτάς.

Στη βραδιά συμμετέχει επίσης ο συνθέτης – ποιητής Γιώργος Μαρινάκης στο πιάνο, με μελοποιήσεις του σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Τραγουδούν ο Δημήτρης Κλειδάς και η Ελένη Κοταδάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, το οποίο διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και μια σειρά από άλλους φορείς και δήμους, από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή 24 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών διεξάγεται φέτος και ενόψει της «Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018» ενώ περιλαμβάνει για πρώτη φορά και θεματικό αφιέρωμα στη σλοβενική ποίηση.  Ιδρύθηκε από τον Κύκλο Ποιητών το 2013, μέσα στην κρίση, με σκοπό να συμβάλλει στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών ποιητικών και ευρύτερα αισθητικών, καλλιτεχνικών παραδόσεων αλλά και στην υποδοχή του διαφορετικού, του καινούριου στην ελληνική ποιητική σκηνή, η οποία υπήρξε ανέκαθεν μια από τις πιο πλούσιες του κόσμου· στην εξωστρέφεια της ελληνικής ποίησης και την προβολή της ελληνικής λογοτεχνικής παράδοσης στο εξωτερικό· στη διακαλλιτεχνική συνομιλία και την επανατοποθέτηση της ποίησης και της τέχνης ευρύτερα στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας.

Δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του φεστιβάλ εδώ: http://athenswpf.eu/prog/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *