Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΜΑΪΟ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ “ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ”

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπουλείου επέλεξε για τον Μάιο να διαβάσει το βιβλίο “Μπρούκλιν” του Colm Toibin (εκδόσεις Ίκαρος).

Η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18 – Χαλάνδρι, τηλ. 210-6820464).

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπουλείου επέλεξε για τον Μάιο να διαβάσει το βιβλίο "Μπρούκλιν" του Colm Toibin (εκδόσεις Ίκαρος).

Καλεσμένη της Λέσχης είναι η μεταφράστρια του βιβλίου, Αθηνά Δημητριάδου.

Το βιβλίο:

Ένα μυθιστόρημα για τον αγώνα μιας νέας γυναίκας που, σε δύσκολες εποχές και σε δύσκολους τόπους, προσπαθεί να διεκδικήσει τόσο τις επιλογές της όσο και το κόστος τους.

Το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της Έιλις, μιας φτωχής κοπέλας από την Ιρλανδία, τη δεκαετία του 1950.

Καθώς στην κωμόπολη όπου ζει, η Έιλις τα κουτσοβολεύει με δουλειές του ποδαριού, όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία κάνει το μεγάλο βήμα και μεταναστεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Μπρούκλιν, πολύ πιο μακριά από τους τρεις αδελφούς της, που έχουν μεταναστεύσει στην Αγγλία.

Η νεαρή Εϊλις του «Μπρούκλιν» χειραφετείται κυριολεκτικά στο κατάστρωμα ενός υπερωκεάνιου. Παρά τη μεγαλοπρέπεια της εικόνας, η στιγμή της ωρίμανσης είναι προσωπική και σύντομη, μια ελάχιστη κίνηση από τα έξω προς τα μέσα. Είναι η επιλογή όχι ενός τόπου διαμονής, αλλά μιας ψυχικής πατρίδας.

Η ζωή όμως ποτέ δεν προχωράει ευθύγραμμα και κάποια στιγμή η Έιλις θα βρεθεί αντιμέτωπη με το μεγάλο δίλημμα της επιλογής σε ποιον από τους δύο κόσμους θα θελήσει να ζήσει.

Από τη μια το οικογενειακό χρέος και οι επιθυμίες κανονικότητας της κλειστής κοινωνίας κι από την άλλη η εφόρμηση στο άγνωστο του Μπρούκλιν που μπορεί να τις προσφέρει σπουδαίες συγκινήσεις.

Στην Ιρλανδία δείχνει πλέον ξένη, στο Μπρούκλιν είναι μια ξένη.
Πάντα η απώλεια, η αυτοπραγμάτωση, το πεπρωμένο, οι τελεσίδικες αποφάσεις και η υποχρέωση της επιλογής σκάβουν μέσα στους ήρωες, τους δρόμους που τελικά θα ακολουθήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *