ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Την Τρίτη 11/9 και ώρα 19.00, ο πολιτιστικός σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά», οργανώνει μια βραδιά επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη είσοδο,  στο Θέατρο της Ρεματιάς.

Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι των Ρομά και άλλων πολιτιστικών φορέων,  τονίζοντας την ανάγκη για ισότιμη και αρμονική συνύπαρξη των Ρομά στην κοινωνία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναφορές στα ήθη και έθιμα των Ρομά, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε παιδιά Ρομά που φοίτησαν με επιτυχία  σε εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους για την ιστορία των Ρομά. H βραδιά θα κλείσει με μια συναυλία παραδοσιακής τσιγγάνικης μουσικής με το συγκρότημα «SAM ROMA».

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Αντί εισιτηρίου,  στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο,  προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά  και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Δ/νση:  Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία,

Πολύδροσο Χαλανδρίου
Κέντρο Κοινότητας Ρομά, τηλ:  2106819068 (πρωί)

Θέατρο Ρεματιάς,  Τηλ.: 2106855898 (βράδυ)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *