ΟΜΑΛΗ ΕΝΤΑΞΗ 20 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη έγινε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου της Δ.Κ. Μελισσίων  συνάντηση – συζήτηση για το θέμα της παρακολούθησης μαθημάτων στο 1ο Γυμνάσιο Πεντέλης και στο 1ο Γυμνάσιο Ν.Πεντέλης από αλλοδαπούς νέους που διαμένουν στην αίθουσα του κτηρίου Αναρρωτηρίου Παίδων που έχει διατεθεί στη ΜΚΟ Praxis.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν: ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κος Κωνσταντάτος Σπυρίδων, ο Διευθυντής β΄βάθμιας εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κος Φαλούκας Αθανάσιος, οι Διευθυντές των Γυμνασίων Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, κ.κ. Αδαμόπουλος Αριστείδης και Σκόρδου Αικατερίνη αντίστοιχα, οι Πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Γυμνασίων, εκπρόσωποι της Μ.Κ.Ο. PRAXIS, γονείς και λοιπά θεσμικά όργανα του Δήμου αρμόδια για το θέμα.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας τη σύσκεψη τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν τα παρακάτω:

  1. Να τονιστεί ότι τόσο σοβαρά θέματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά για το καλό των παιδιών της κοινωνίας που υπηρετούμε με πρόγραμμα και σχέδιο.
  2. Διευκρίνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση η οποία θεσμικά αντιπροσωπεύει την κοινωνία σε τέτοια θέματα οφείλει άμεσα να ενημερώνεται από τους αρμόδιους φορείς.
  3. Είναι απαραίτητο να είναι πλήρως ελεγμένη η ηλικία των αλλοδαπών παιδιών που θα μπουν για εκπαίδευση στα σχολεία με σκοπό ώστε αυτή να μην υπερβαίνει επουδενί το 15ο έτος.
  4. Είναι ανάγκη να διασφαλιστεί από Δημόσιο Νοσοκομείο η πιστοποίηση της άριστης υγείας των παιδιών που θα ενταχθούν για εκπαίδευση στα σχολεία.
  5. Θα πρέπει να ενταθεί με δεύτερο (2ο) εφημερεύοντα καθηγητή η επιτήρηση του αύλειου και των κοινόχρηστων χώρων των δύο (2) σχολείων με ενίσχυση σε στελέχη της β βάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.
  6. Θα πρέπει να διασαφηνιστεί η στρατηγική και ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.
  7. Είναι ανάγκη άμεσα και στην αρχική φάση για ετήσια τουλάχιστον περίοδο να λειτουργήσει ιδιαίτερο τμήμα ένταξης έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν από τώρα να παρακολουθούν γυμναστική, καλλιτεχνικά ή και άλλα τεχνικά μαθήματα και παράλληλα να προωθείται η γνώση της Ελληνικής γλώσσας.
  8. Το πρόβλημα είναι περισσότερο κοινωνικό παρά μαθησιακό και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε.
  9. Είναι ανάγκη να υπάρξει η ψυχολογική διερεύνηση της κατάστασης των παιδιών για να μην έχουμε επιπτώσεις μέσα στα σχολεία.
  10. Η ύπαρξη μεταφραστή κατά σχολείο θα διευκόλυνε στην ομαλή ένταξη.
  11. Είναι ανάγκη να διασφαλιστεί η σωστή επικοινωνία των παιδιών λόγω και των διαφορετικών βιωμάτων, θρησκείας, λειτουργίας και φιλοσοφίας ζωής που υπάρχει και η οποία δεν πρέπει να λειτουργήσει αρνητικά στην επικοινωνία τους και όχι μόνο.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι:

Προφανώς και η Πεντελική κοινωνία δε στηρίζει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό.

ΑΠΑΙΤΕΙ όμως από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρώτα από το Δήμο στρατηγική, σχεδιασμό, υπευθυνότητα, αίσθημα ευθύνης, οργάνωση και λειτουργία με βάση το ότι τα παιδιά αυτά θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα σχολεία μας χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός κλυδωνισμός στη λειτουργία τους ούτε να πειραχθεί τρίχα κεφαλής από τα παιδιά που ήδη φοιτούν.

Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα την πλήρη και σταθερή του στήριξη στους δύο αξιόλογους Διευθυντές των Γυμνασίων Πεντέλης και Ν.Πεντέλης κα Αικατερίνη Σκόρδου και κο Αδαμόπουλο Αριστείδη αντίστοιχα όπως και στα Προεδρεία και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, διευκρινίζοντας ότι μαζί σε πλήρη, συνεχή και καθημερινή διαβούλευση θα δρομολογήσουμε το θέμα χωρίς πρόβλημα.

Καθόρισε δεύτερη σύσκεψη για το θέμα προκειμένου η Μ.Κ.Ο. PRAXIS με στοιχεία να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχουν παιδιά σε ηλικία άνω των 15 ετών και ότι η υγεία των παιδιών είναι ελεγμένη από Δημόσιο Νοσοκομείο και προκειμένου να δρομολογηθούν σχετικές ενέργειες και δράσεις για Τρίτη 4 Απριλίου, ώρα 08:30.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *