65.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Επιτυχές ήταν το αποτέλεσμα για τον Δήμο Πεντέλης με την έγκριση χρηματοδότησής του από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Ο Δήμος μας, κατόπιν της θετικής αξιολόγησης της πρότασης που υπέβαλλε στο Πράσινο Ταμείο,  εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 65.000€ για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ.

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη αλλά αποσκοπούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της κινητικότητας της πόλης με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης με τελικό στόχο την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κύριος στόχος του Δήμου μας αποτελεί η διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό και περιαστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Κατόπιν και σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και εξουσιοδότησης του Δημάρχου για τη συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος μας συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση των ΣΒΑΚ και την ολοκλήρωση ενός συνεχούς πολεοδομικού και κυκλοφοριακού σχεδιασμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *