24ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ- ΕΚΑΛΗ- ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Τέσσερις βάρδιες περιπολούν όλο το 24ωρο με οχήματα και πεζούς υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς.

Τέσσερις βάρδιες περιπολούν όλο το 24ωρο με οχήματα και πεζούς υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε περιπτώσεις συναγερμού οι περιπολίες αυξάνονται και η υπηρεσία τίθεται σε επιφυλακή.

“Με συντηρημένα τα οχήματα και τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αυξημένο προσωπικό καθώς επίσης και στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και κυρίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Δήμος Κηφισιάς είχε προετοιμαστεί για την αντιπυρική περίοδο, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξή της”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά και ο καθαρισμός των δασικών εκτάσεων σε συνεργασία με το Δασαρχείο, ενώ συνεχίζεται η αποψίλωση ξηρών χόρτων σε κοινόχρηστους- παραρεμάτιους χώρους καθώς και σε δημοτικά οικόπεδα.

Στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που έχουν υλοποιηθεί εντάσσονται επίσης οι έλεγχοι σε όλους τους κρουνούς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΥΔΑΠ.

Επίσης 7 δεξαμενές που βρίσκονται πέριξ του Δήμου καθώς και η στρογγυλή υδατοαποθήκη στο Κτήμα Συγγρού είναι εφοδιασμένες με νερό.

Σε λειτουργία είναι η εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα “Kifissia in Action”, όπου οι πολίτες που την έχουν ενεργοποιήσει μπορούν να και να λαμβάνουν ενημέρωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά στη σύνταξη ενός τοπικού σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης τους το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο και κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *