ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ, ΧΘΕΣ, ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν χθες το Μαρούσι και τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να τιμήσουν το πρόσωπο της Παναγίας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, με την άδεια του οικείου Επισκόπου κ. Κυρίλλου, τον οποίο πλαισίωσαν δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων της Παναγίας στο κέντρο του Αμαρουσίου, με την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, των Προσκόπων και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, γεγονός που επαίνεσε δημοσίως ο Επίσκοπος Θεοδώρητος λέγοντας πως «το Μαρούσι εκτός από ωραίο προάστιο, έχει και πιστό κόσμο».

Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εορτής της Παναγίας που γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε μικρό και μεγάλο μέρος.

Ο προϊστάμενος του ναού, π. Χρήστος Μαρούδας, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην αποψινή ακολουθία, ενώ τέλος ευχαρίστησε τον λαό που όπως χαρακτηριστικά τόνισε «έκανε ξανά την έκπληξη και έκανε τους δρόμους του Αμαρουσίου να φαίνονται μικροί, δίνοντας παράλληλα μια ηχηρή απάντηση σε ΄όλους αυτούς που με περισσή θρασύτητα είπαν ότι ένα μοντέρνο κράτος δεν μπορεί να είναι Ορθόδοξο. Εμείς αγαπάμε την Πατρίδα μας, πιστεύουμε στο Θεό και την Θρησκεία μας, εμπιστευόμαστε την Οικογένεια».

ΠΗΓΗ: orthodoxia.info (ρεπορτάζ-φωτό:Σπύρος Παπαγεωργίου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *