ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΚΑΙ ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ” ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΕΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Το Πράσινο Ταμείο θα εισφέρει 1.000.000 ευρώ για την ανάπλαση τεσσάρων γειτονιών της πόλης που συνδέονται με την χάραξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου

Το Πράσινο Ταμείο θα εισφέρει 1.000.000 ευρώ για την ανάπλαση τεσσάρων γειτονιών της πόλης που συνδέονται με την χάραξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Αυτό, έκανε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος:
“Μια ακόμη σπουδαία είδηση για την πόλη αυτήν την εβδομάδα.
Με απόφασή του, σε έκτακτη συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Πρασίνου Ταμείου αποδέχθηκε την πρόταση του δήμου για την συμμετοχή του στην ανάπλαση τεσσάρων γειτονιών της πόλης που συνδέονται με την χάραξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.
Το Πράσινο Ταμείο θα εισφέρει 1.000.000 ευρώ από τα 5.850.000 ευρώ που προβλέπει η μελέτη για την ανάπλαση περίπου 15.000τμ σε Ελ Αλαμέιν, Γυφτοπούλου, Κόδρου, Επτανήσου, σημεία που υπάρχουν η δεξαμενή και μερικά φρεάτια επίσκεψης του αρχαίου μνημείου.
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται επίσης με 3.150.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων(UIA) που κέρδισε ο δήμος Χαλανδρίου το καλοκαίρι του 2020 ανταγωνιζόμενος 222 προτάσεις από δεκάδες πόλεις της Ευρώπης.
Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που εξασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου, ελαφρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική συμμετοχή του δήμου, από δικούς του πόρους, και αποτελεί απόδειξη του μεγάλου βαθμού ωριμότητας και αξιοπιστίας των μελετών.
Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Ε.Σταθόπουλο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου για αυτήν του την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *