ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ- Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ

Σε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς με τον πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρο Χατζηγιάννη και τους Διευθυντές των αρμόδιων Τμημάτων της Εταιρείας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου το φυσικό αέριο να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες γειτονιές του Δήμου

Επεκτάσεις φυσικού αερίου στην Εκάλη . Τμήματα οδών Θησέως, Πανός, Καστρίου, Ρόδων, Μαργαρίτας,, Κυκλαμίνων, Θάλειας, Αγράμπελης, Αγοράς, Δεκελείας, Γ.Βλάχου, Πάρνηθος, Δρυάδων, Ωκεανίδων, Τσαρτίλη, Εσπερίδων, Καλαποθάκη, Λαμπράκη, Μυρτιάς, Δήμητρας, Βιολέτας, Κορυδαλλού και Ρόδων.

Σε συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς με τον πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής Πιέρρο Χατζηγιάννη και τους Διευθυντές των αρμόδιων Τμημάτων της Εταιρείας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου το φυσικό αέριο να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Θωμάκος στη συνάντηση, τόνισε την περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση των ωφελειών της χρήσης φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες του Δήμου και ζήτησε από την εταιρεία το χρονοδιάγραμμα εργασιών προκειμένου οι προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις και τα έργα αποχέτευσης να πραγματοποιηθούν μετά τις εργασίες της ΕΔΑ για να μην δημιουργηθούν μπαλώματα στο οδόστρωμα.

Στο Δήμο Κηφισιάς κατά τη διάρκεια του lockdown πραγματοποιήθηκαν εργασίες επεκτάσεων φυσικού αερίου από  την  ΕΔΑ Αττικής.

Δίκτυο φυσικού αερίου και στην Εκάλη

Η Δημοτική Ενότητα Εκάλης εντάχθηκε στο πρόγραμμα των επεκτάσεων, Πρόκειται για σημαντικό βήμα ενεργειακής αναβάθμισης της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύου διανομής 2021-2025 που υλοποιεί ήδη η Εταιρεία στον Δήμο, προβλέπεται η κατασκευή συνολικά 26 νέων χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, οι επεκτάσεις αφορούν σε μήκος που ανέρχεται σε δώδεκα (12) χιλιόμετρα. (οι επεκτάσεις του φυσικού αερίου στην Εκάλη απεικονίζονται  στο χάρτη).

Οι επεκτάσεις του φυσικού αερίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν και κάτω από τη Λεωφόρο Θησέως προς την περιοχή της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται πολλές αιτήσεις κατοίκων για νέες επεκτάσεις και σε διπλανούς δρόμους, που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η Εταιρεία εκσυγχρονίζει και επεκτείνει διαρκώς το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Οι αιτήσεις των πολιτών για σύνδεση με το φυσικό αέριο, βοηθούν έτσι ώστε το δίκτυο να επεκταθεί και σε άλλους δρόμους.

Διανομή Αερίου Αττικής | Φόρμα ενδιαφέροντος σύνδεσης (edaattikis.gr)

https://edaattikis.gr/gr/tools/availability?mode=network

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικά με την ΕΔΑ Αττικής στο 11322.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *