ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΗΒΗ, ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Μετά την ολοκλήρωση του φακέλου με όλες τις μελέτες, σε τελικό στάδιο δημοπράτησης βρίσκεται το έργο: «Ασφαλής προσπέλαση Λεωφ. Κηφισίας από πεζούς και ΑμεΑ στη θέση ΗΒΗ για την προώθηση της διασύνδεσης των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου με το Ανατολικό Μαρούσι».

Ένα έργο που απαντά οριστικά στο πάγιο αίτημα διερχόμενων πεζών, κατοίκων και επισκεπτών στο Μαρούσι, για ασφαλή διέλευση κατά πλάτους του άξονα της Λεωφ. Κηφισίας σε εκείνες τις γειτονιές της πόλης.

Μετά τις δύο άλλες πεζογέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές της Λεωφόρου Κηφισίας στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου θέλοντας να ενισχύσει την προσβασιμότητα, την ασφάλεια των πεζών αλλά και την καλύτερη διασύνδεση των γειτονιών εκατέρωθεν του οδικού άξονα της Λεωφόρου, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα την κατασκευή μίας τρίτης πεζογέφυρας στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Για το έργο που βρίσκεται σε τελική φάση υλοποίησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε το έργο μέχρι την τελευταία ημέρα. Η οδική ασφάλεια, η ασφάλεια των πεζών κατά τις μετακινήσεις τους εντός του αστικού ιστού φέρει τη σφραγίδα της Διοίκησής μας αφού με έργα έχουμε αποδείξει ότι ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες μας. Η βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, με σεβασμό στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα και άλλου είδους αναπηρία ήταν αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Έχοντας κατασκευάσει ήδη δύο πεζογέφυρες που συμβάλλουν στην ευκολότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, κατά το πάγιο αίτημα κατοίκων και διακινούμενων, δημιουργούμε μία νέα, σύγχρονων προδιαγραφών, υψηλής αισθητικής και ασφάλειας για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *