Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης προς Κεχαγιά: “Απαιτούμε να μας δοθούν τώρα Μέσα Ατομικής Προστασίας”

Με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης προς τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, τονίζει ότι για τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας και ότι "απαιτούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ,έως την Τετάρτη 10/05/2023, προκειμένου να χορηγηθούν σε όλους τους υπάλληλους που δικαιούνται". 
Με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης προς τη Δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, τονίζει ότι για τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας και ότι “απαιτούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ,έως την Τετάρτη 10/05/2023, προκειμένου να χορηγηθούν σε όλους τους υπάλληλους που δικαιούνται”.
Επίσης καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση την Παρασκευή 12 Μαϊου, ώρα 10.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Πεντέλης.
Η επιστολή
“ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 05-05-2023
(Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ
ΠΕΝΤΕΛΗ)
Semepe2018@gmail.com
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Κα Δήμητρα Κεχαγιά
Μετά το πέρας της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Δήμου μας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω :
Oι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας ( Μ.Α.Π.) για τουλάχιστον εδώ και δύο (2) χρόνια, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Σωματείου μας, προβάλλοντας εκ μέρους της διοίκησης ατυχών δικαιολογιών…
Για το τρέχον έτος και μετά από συνεχείς πιέσεις του Σωματείου ( οι από 11-01-2023 & 15-03-2023 Ανακοινώσεις του Συλλόγου ) και παρά την συνεχή απαξίωση που συναντήσαμε στα αιτήματα μας, από το σύνολο της διοίκησης σας, συντάχθηκε η υπ. αριθ. 5/2023 Μελέτη της ΔΥΚΠ η οποία δεν καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων που δικαιούνται ΜΑΠ, το οποίο και σας επισημάνθηκε άμεσα με τα υπ΄αριθμ.
5383/09-03-2023 & 5866/15-03-2023 & έγγραφα της επόπτριας καθαριότητας.
Επειδή η κατάσταση έχει πραγματικά φτάσει τους εργαζόμενους στα όρια τους, πρέπει εδώ και τώρα, να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα κάνουν τους δημοτικούς υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας όχι μόνο να αισθανθούν αλλά και να είναι ασφαλείς.
• Απαιτούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ,έως την Τετάρτη 10/05/2023, προκειμένου να χορηγηθούν σε όλους τους υπάλληλους που δικαιούνται, τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (ΥΠ. ΑΠ. 53361/02/10/2006, ΦΕΚ 1503τ. Β/11-10-2006 ΠΑΡΟΧΗ ΜΑΠ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ).
• Σε διαφορετική περίπτωση το Σωματείο Εργαζομένων θα προβεί σε όλες τις ενέργειες εκείνες προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *