ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔΑ

%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-1

ΘΕΜΑ: Σύσκεψη Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού της ΠΕΔΑ επί του (α) σχετικού

ΣΧΕΤ.: α. Το υπ αρ. πρωτ. 74057 οικ. φ.702.15/01.11.2016 έγγραφο Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

β. Η με αρ. πρωτ. 78684 οικ. Φ.702.15/17-11-2016 έγγραφο Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

1.Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 συνεκλήθη η Επιτροπή θέματος για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

α. Έκφραση της ικανοποίησης για την άμεση και πλήρη ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητα στην Προστασία του Πολίτη κου Νίκου Τόσκα για την ανάκληση του (α) σχετικού που ανεκλήθη με το (β) όμοιο.

β. Έκφραση απορίας των Αυτοδιοικητικών για το πώς είναι δυνατό τόσο σοβαρά θέματα να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα.

γ. Στήριξη του αυτοδιοικητικού θεσμού και αγώνας ενάντια στην απαξίωση διαχρονικά που τέτοιες ενέργειες προκαλούν.

δ. Στήριξη του υφιστάμενου  θεσμικού πλαισίου συνταγματικά και νομοθετικά για τη λειτουργία και τη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αυτοδιοίκησης πάνω στη στρατηγική ότι αποστολή της Αυτοδιοίκησης είναι πρόληψη του Πυροσβεστικού Σώματος η καταστολή και ο συντονισμός των δύο φορέων συντελείται μέσω των δύο κυρίαρχων θεσμοθετημένων Συλλογικών Οργάνων Σ.Τ.Ο.  για την Α΄βάθμια και Σ.Ο.Π.Π. για την Β΄βάθμια.

ε. Στήριξη της συνεργασίας αυτοδιοίκησης – Πυροσβεστικού Σώματος και του τεράστιου έργου που αυτές επιτελούν για την πατρίδα και τις κοινωνίες της.

στ. Έκφραση της εντύπωσης  που προκάλεσε η  απουσία εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος στη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας.

2.Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να προωθήσει για έγκριση τα παραπάνω συμπεράσματα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ με φάκελο όλης της σχετικής διαδικασίας για έγκριση και καθόρισε  η επόμενη σύσκεψή της να γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΠΕΔΑ με θέμα: Αντιμετώπιση Χιονοπτώσεων.

3.Τέλος αποφασίστηκε η τήρηση ετοιμότητας όχι μόνο πολιτικής προστασίας αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων που πλήττουν και απαξιώνουν την ήδη απαξιωμένη Αυτοδιοίκηση.

4.Οι αποφάσεις που ελήφθησαν όπως παραπάνω ήταν ομόφωνες.

5.Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού της Π.Ε.Δ.Α.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ

Δήμαρχος Πεντέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *