ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%b5-%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%89%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%83
ΚΕΔΕ ΚΑΙ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τους Δήμους περιέγραψε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ στην ομιλία του με τίτλο «Εξουσία και Διακονία-Συγκλίσεις και Αποκλίσεις» που απηύθυνε στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών λειτουργούν από την Εκκλησία, μεταξύ άλλων, 13 γηροκομεία, 5 Στέγες φιλοξενίας αστέγων, 3 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δύο Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια και πολλές ακόμα δομές και προγράμματα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, σε συνεργασία με τους δήμους λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά ιατρεία. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πολύ γόνιμη συνεργασία της Εκκλησίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όπου περισσότεροι από 400 εθελοντές ιατροί παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείο της κοινωνικής αποστολής.

Μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση του έργου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ως συμβολικό δώρο μία εικόνα  με τον Καλό Σαμαρείτη.

Από την πλευρά του ο Μακαριότατος δώρισε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ μια εικόνα του Απ. Παύλου.

Ακολούθως μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αλλά και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η υπογραφή  συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της  ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Γενικό Διευθυντή της οργάνωσης Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κ. Δήμτσα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε πως με την υπογραφή του συμφώνου ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η αγαστή συνεργασία της  Αυτοδιοίκησης με την εκκλησία, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση αλλά την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πολιτών. «Το ανθρωπιστικό έργο που ξεκινήσαμε με την Αποστολή θα συνεχιστεί» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως για την Αυτοδιοίκηση είναι προτεραιότητα η συμπαράσταση και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο σημαντικό κοινωνικό έργο της «Αποστολής» αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Κ. Δήμτσας, εστιάζοντας στην υποστήριξη των πολιτών στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κυρίως στις ακριτικές περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *