ΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

“Αντιμετώπιση χιονοπτώσεων 6,7,8,9 και 10 Ιανουαρίου 2017.

1.Αγαπητοί αυτοδιοικητικοί συνάδελφοι, συνάδελφοι εθελοντές και συνεργάτες εργαζόμενοι, ολοκληρώσαμε σήμερα με πλήρη επιτυχία την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων της πρόσφατης κακοκαιρίας.

2.Σε μία περίοδο όπου η κακοκαιρία δοκιμάζει τις δομές και τα συστήματα λειτουργίας του κράτους και της αυτοδιοίκησης αναδεικνύοντας κενά, δυσλειτουργίες που επιβαρύνουν και ενίοτε διακόπτουν την λειτουργία των κοινωνιών και την καθημερινότητα του πολίτη ο Δήμος Πεντέλης:

α. Σχεδίασε, προέβλεψε, συντήρησε, προμηθεύτηκε, ενημέρωσε έγκαιρα για το θέμα και μετέτρεψε την θεομηνία των χιονοπτώσεων σε ευλογία Θεού για το περιβάλλον και χαρά παιχνιδιού για τους Αθηναίους και τα παιδιά τους.

β. Ειδικότερα:

(1). Προβλέψαμε και προμηθευτήκαμε το αναγκαίο αλάτι.

(2). Συντηρήσαμε και ελέγξαμε τη λειτουργία των εκχιονιστικών μας μέσων.

(3). Εκπαιδεύσαμε και εξειδικεύσαμε το προσωπικό μας στα εκχιονιστικά μας μέσα και στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

(4)Συγκαλέσαμε αλλεπάλληλα Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) για ενημέρωση και οδηγίες.

(5).Κατανείμαμε και τηρήσαμε τις Υπηρεσίες μας σε επιφυλακή 24ωρη.

(6).Συνδεθήκαμε και λειτουργήσαμε σε άριστο πνεύμα συνεργασίας αιρετοί, εθελοντές και εργαζόμενοι.

(7).Προμηθευτήκαμε εγκαίρως και λειτουργήσαμε τα πλέον σύγχρονα εκχιονιστικά  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

(8).Διοικήσαμε με δίκαιο και παράδειγμα στο πεδίο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων με έγκαιρες και σωστές αποφάσεις μας οσάκις αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

(9). Προετοιμάσαμε τις ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας διαθέτοντας σε σάκους είκοσι τέσσερις (24) τόνους αλάτι.

(10). Συνεργαστήκαμε με τους δημότες- κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης μας αξιοποιώντας κάθε μέσο επικοινωνίας.

(11). Βοηθήσαμε το δοκιμαζόμενο δημότη- κάτοικο Πεντελιώτη- Μελισσιώτη και πέραν των υποχρεώσεών μας οσάκις αυτό απαιτήθηκε.

(12).Στηρίξαμε την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων της Ζώνης Ευθύνης μας σε πλήρη συνεχή και 24ωρη επικοινωνία με τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων που ανταποκρίθηκαν πλήρως και επί 24ώρου βάσεως στις απαιτήσεις αυτής μας της συνεργασίας.

(13).Συνεργαστήκαμε με απόλυτη επιτυχία με τον Σ.Π.Α.Π. ΚΑΙ τον Πρόεδρό του και τους  Διοικητές της Τροχαίας Αγίας  Παρασκευής και Κηφισιάς και τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας Μελισσίων και Πεντέλης.

(14).Συνεργαστήκαμε με το Διοικητή του 12ου Π.Σ. Αθηνών και τα στελέχη του για την αντιμετώπιση προβλήματος  καύσης οικιακών αποβλήτων στο Λατομείο Μουζάκη.

(15).Προβλέψαμε και προετοιμάσαμε την ενοικίαση ιδιωτικών ερπυστριοφόρων εκχιονιστικών μέσων.

(16).Πλύναμε και συντηρήσαμε με το πέρας των επιχειρήσεων εκχιονισμού τα εκχιονιστικά μας μέσα.

(17).Αξιοποιήσαμε πλήρως ιδιωτικά συνεργεία και το συνεργείο του Δήμου στην επισκευή και συντήρηση των εκχιονιστικών μέσων κατά την εξέλιξη επιχειρήσεων αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων.

(18).Τηρήσαμε συνεχή ενημέρωσή μας για την εξέλιξη του φαινομένου και γενικά ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.

(19).Λειτουργήσαμε με επιτυχία τους θερμαινόμενους χώρους.

(20).Αξιοποιήσαμε για την τροφοδοσία την έκφραση της αποδοχής και της εκτίμησης των επαγγελματιών καταστηματαρχών της περιοχής μας με τις χορηγίες τροφοδοσίας τις ημέρες των επιχειρήσεων αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ένα  ευρώ  ο Δήμος Πεντέλης και το Ελληνικό Δημόσιο.

(21).Με αίτημά μας και παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κου Γιώργου Καραμέρου εξασφαλίστηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κου Χρήστου Καπάνταη είδη ρουχισμού για εκατό (100) εθελοντές που διανεμήθηκαν και αντιμετώπισαν με επιτυχία τον παγετό.

3.Αγαπητοί μου συνεργάτες αυτοδιοικητικοί, συνάδελφοι, φίλοι εθελοντές, εργαζόμενοι η επιτυχία υλοποίησης αυτής της αποστολής ανήκει αποκλειστικά σε μας γιατί δεν προτάξατε το εγώ, τις υποχρεώσεις μας, την οικογένειά μας και το πληττόμενο ατομικό μας συμφέρον αλλά λειτουργήσατε βάζοντας πάνω απ’  όλα ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στο δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας. Μπροστά σε ένα Κράτος που φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τον τεράστιο αυτοδιοικητικό ρόλο στην λειτουργία της κοινωνίας  φέραμε σε αίσιο πέρας την αποστολή μας μετατρέποντας ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και το Πεντελιώτικο περιβάλλον  ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ με ηθικό και οικονομικό όφελος για τον τόπο μας.

4.  Εκτιμώντας ότι η λειτουργία μας θα πείσει τελικά την κεντρική εξουσία για την αναγκαία αναθεώρηση του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου πολιτικής προστασίας ώστε αυτό να γίνει με ΚΕΝΤΡΟ την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να πάψουν να αμείβονται άνευ λόγου όσοι λένε και κρίνουν, αλλά να αμείβονται όσοι κάνουν. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *