Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον εφημέριο του Αγίου Παντελεήμονα Χαλανδρίου, Χρ. Λεβογιάννη

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Χαλανδρίου η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Λεβογιάννη, που βρέθηκε νεκρός στην οικία του την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Χαλανδρίου η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Λεβογιάννη, που βρέθηκε νεκρός στην οικία του την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο εφημέριος του Αγ. Παντελεήμονος Χαλανδρίου, αρχιμανδρίτης Χρ. Λεβογιάννης

Θυμίζουμε ότι ο αρχιμανδρίτης, εφημέριος του Αγ. Παντελεήμονος Χαλανδρίου είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του. 

Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα στο ναό όπου ήταν προϊστάμενος ο μακαριστός ιερέας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη ενώ συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, παρουσία ιερέων από τις γειτονικές ενορίες.

Στην ατμόσφαιρα υπήρχε διάχυτο ένα ανθρώπινο “Γιατί;” από τους εκατοντάδες ενορίτες που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ναό, για να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους ιερέα.

Στο σύντομο αποχαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών αναφέρθηκε στην φιλάνθρωπη δραστηριότητα του μακαριστού και την διάθεσή του για προσφορά. “Ο π. Χρυσόστομος ήταν πάντοτε πρόθυμος να συντρέχει τους ανθρώπους. Ήταν πρώτος και πολύ ικανός σε αυτό τον τομέα. Σε αυτή την ενορία ανέπτυξε με τα συσσίτια, μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ήταν ότι είχε λύση για πολλά προβλήματα. Ιδιαίτερα στις δύσκολες καταστάσεις με τον ορμητικό του χαρακτήρα και την αποφασιστικότητά του, έδινε λύση μπροστά στο αδιέξοδο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και πολλές φορές ακόμα και με σκωπτικό τρόπο, έβρισκε τρόπο να συνεχίζεται ένα έργο της Εκκλησίας που κινδύνευε να σταματήσει. Αυτή η ανάμνηση θα μείνει σε όλους μας. Ενός ανθρώπου που ήταν πρόθυμος να βοηθήσει, να συμμετάσχει και να συμπαρασταθεί σε όποιον είχε πρόβλημα”.

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους, ενορία των παιδικών του χρόνων, τελέστηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο προ της σορού του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου.

Παρέστη ο Επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος, ο οποίος είχε τελέσει τρισάγιο κατά την άφιξη του στον Ναό.

Ακολούθησε η ταφή στο παρακείμενο κοιμητήριο, εντός παλαιού ιερατικού τάφου.

ΠΗΓΗ: arxon.gr

ΔΕΙΤΕ:

Δολοφονία ή αυτοκτονία; Θρίλερ με το θάνατο του αρχιμανδρίτη, εφημέριου του Αγ. Παντελεήμονα Χαλανδρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *