ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ: “ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ;”

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ 4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…

Η απάντηση του Δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, στην ανακοίνωση του τέως δημάρχου κ. Γιώργου Κουράση:

“Ο κύριος Γιώργος Κουράσης μίλησε!
Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια από την ετυμηγορία των πολιτών του Χαλανδρίου για να αποτολμήσει ο πρώην δήμαρχος μια τόση δα δημόσια ανακοίνωση.

Το γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και θετικό αν ο κ. Κουράσης χρησιμοποιούσε τα μέσα επικοινωνίας για να εξηγήσει μερικά από τα ανεξήγητα της δικής του θητείας που σταδιακά ήρθαν τα τελευταία χρόνια στο φως.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να εξηγήσει γιατί επί των ημερών του ο δήμος “λησμόνησε” να βεβαιώσει και να εισπράξει σχεδόν 10.000.000 ευρώ από την Αττική οδό, το Μετρό και τον ΟΣΕ για δημοτικά τέλη και φόρους. Ποσά που βεβαίωσε και διεκδικεί η σημερινή διοίκηση πού εκτός των άλλων ανακάλυψε κάπου 250.000 τετραγωνικά που είχαν ξεχάσει να δηλώσουν οι εν λόγω εταιρείες.

Θα μπορούσε επίσης να μας εξηγήσει γιατί επί των ημερών του, ο –χωρίς σύμβαση για χρόνια – εκμεταλλευτής του πάρκιγκ της κεντρικής πλατείας, ουδέποτε πλήρωσε δημοτικά τέλη, ρεύμα και νερό σε μια όζουσα υπόθεση που ήδη ερευνά η δικαιοσύνη.

Το ίδιο θα όφειλε να κάνει και στην άλλη υπόθεση του κυλικείου της οδού Εδέσσης όπου επικρατούσε ή ίδια ασυδοσία.

Για να μην μιλήσουμε για την απίστευτη υπόθεση της ΕΥΔΑΠ, όπου ο δήμος συνέχιζε να πληρώνει και να διακανονίζει πλασματικές οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για καταργημένα από το 2009 ρολόγια, υπόθεση που ήδη παραδέχθηκε η ΕΥΔΑΠ και λύθηκε σε όφελος της πόλης, μετά από ενέργειες της σημερινής διοίκησης.

Ο κατάλογος των οφειλόμενων απαντήσεων θα μπορούσε να είναι πολύ μακρύς και να συμπεριλάβει θέματα όπως τα παράνομα και κλειστά γήπεδα, τις μη αδειοδοτημένες παιδικές χαρές, ακόμη και την απίστευτη υπόθεση του γυμναστηρίου Παπαδάκης όπου ο ΟΣΚ παρακαλούσε εγγράφως τον δήμο να το παραλάβει και ο κ Κουράσης απαξιούσε να απαντήσει.

Όπως είναι φυσικό για τίποτε από όλα αυτά δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί ο τέως δήμαρχος.

Αντιθέτως επέλεξε τις μισές αλήθειες, τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις για μια υπόθεση που ίδιος είναι πολλαπλά υπόλογος.

Αλήθεια είναι δυνατόν ο κ Κουράσης να επιτίθεται στην διοίκηση του δήμου, κατηγορώντας την για αντεργατική συμπεριφορά, όταν αυτή η διοίκηση έκανε αυτό που ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει , κρυπτόμενος, ως δήμαρχος το 2014?

Δηλαδή να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους δίνοντας “εντέλλεσθε” για την μη παροχή στοιχείων που θα οδηγούσαν σε απολύσεις από τον κομματικό του φίλο κ. Μητσοτάκη. Για αυτή την υπόθεση είναι ακόμη κατηγορούμενος και υπό ποινική δίωξη ο σημερινός δήμαρχος.

Είναι δυνατόν να μας εγκαλεί για ευτελισμό των θεσμών αυτός που αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο για να μην ψηφιστεί ο νέος οργανισμός του δήμου που προβλέπει επιπλέον 107 θέσεις εργαζομένων στην καθαριότητα;

Πόση υποκρισία διαθέτει κάποιος που δεν ψηφίζει 100 προσλήψεις συμβασιούχων και εγκαλεί τον δήμαρχο γιατί δεν ανανέωσε 5 μόλις συμβάσεις;

Πόσο σεβασμό στις υπηρεσίες του δήμου δείχνει η απαξίωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων που ομόφωνα και εγγράφως ζήτησαν αυτούς τους υπαλλήλους που ανταποκρίνονταν στην άσκηση των καθηκόντων τους;

Ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συμβασιούχων, υποστηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα στην εργασία.

Με τις 100 προσλήψεις μέχρι τον Μάρτη του 2018, εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της καθαριότητας. Με την πρόβλεψη για 107 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στον νέο οργανισμό διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Και με το «εντέλλεσθε» του δημάρχου αναλαμβάνουν με τεράστιο προσωπικό ρίσκο, την πληρωμή των συμβασιούχων για τα δεδουλευμένα του Ιουνίου.

Μήπως την επόμενη φορά που θα μιλήσει δημόσια ο τέως δήμαρχος να το σκεφθεί καλύτερα;”.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Κουράση, πρώην Δημάρχου Δήμου Χαλανδρίου:

“Διπλά εκτεθειμένος βρέθηκε ο κ. Ρούσσος, στο θέμα της παράτασης της θητείας των συμβασιούχων.

Προσπάθησε, με μεθοδεύσεις, να παρακάμψει τις ενδοπαραταξιακές του αντιδράσεις, με ελλειπή εισήγηση στο Δ.Σ., ενώ επέδειξε και ένα σκληρό αντιδημοκρατικό πρόσωπο, όταν ευτελίζοντας θεσμούς και πρόσωπα, προσπάθησε να τορπιλίσσει τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. αποσύροντας τους συμβούλους που τον ακολουθούν, από το Δ.Σ.

Έτσι, αποδείχθηκε στην πράξη, ότι στα πρώτα δύσκολα, οι θεωρίες περί συναίνεσης και συμμετοχικότητας είναι γράμμα κενό για τον κ. Ρούσσο, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως αυτός θέλει να επιβάλλει.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η βαθειά κρίση, που υπάρχει στους κόλπους της παράταξης του Δημάρχου, αφού το «αντάρτικο» πήρε τέτοια μορφή, ώστε να φτάσει στο σημείο ο ίδιος, να τους απειλεί με την παραίτησή του, εάν δεν συνταχθούν με τις απόψεις του.

Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. της 3ης Ιουλίου 2017, ήλθε προς έγκριση το θέμα της παράτασης των συμβασιούχων καθαριότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που έγινε μετά την πρόσφατη απεργία.

Και βέβαια, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα, να υπερψηφισθεί η πρόταση, τουλάχιστον από όσους Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις, νοιάζονται για την εύρρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, εάν ο Δήμαρχος ήταν στοιχειωδώς ειλικρινής.

Εάν στην γραπτή εισήγηση του προς το Δ.Σ., προφανώς, υπό το φόβο της αντίδρασης μερίδας συμβούλων του, ο κ. Δήμαρχος δεν απέκρυπτε την πρόθεσή του για μη ανανέωση της σύμβασης 7 συμβασιούχων, εμφανίζοντας ελλειπή πίνακα υπηρετoύντων συμβασιούχων και δημιουργώντας την πεποίθηση ότι όλοι θα συνέχιζαν την εργασία τους.

Τις πραγματικές προθέσεις του, εξεδήλωσε ο Δήμαρχος προφορικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ξεσηκώνοντας ως ήταν εύλογο τις αντιδράσεις πολλών εκ των παριστάμενων συμβούλων. Σημειωτέον ότι μεγάλο μέρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απουσίαζε από το εν λόγω Συμβούλιο λόγω συμμετοχής των Συμβούλων της σε παράλληλη εκδήλωση στον Δήμο εκτός από την αντιπρόεδρο κα Ε. Νιώτη η οποία προέδρευσε, λόγω απουσίας της Προέδρου και η οποία και υπερψήφισε το θέμα. Άλλωστε το θέμα όπως παρουσιάζετο, στην εισήγηση, φαινόταν τελείως τυπικό και η υπερψήφισή του, δεδομένη.

Έτσι, ευλόγως, η Αντιπολίτευση ζήτησε την επαναφορά του θέματος στο επόμενο Δ.Σ. της 12ης Ιουλίου 2017, όπου διαδραματίστηκαν, τα ευτράπελα, που προαναφέρθηκαν.

Ο Δήμαρχος να ωρύετται, ότι θα παραιτηθεί και να αποσύρει τους «πιστούς»του συμβούλους βλέποντας ότι δεν του περνάει η εισήγηση, ενώ οι «αντιφρονούντες» συνέχιζαν στο δικό τους δρόμο.

Τελικά, τη λύση για τον Δήμαρχο, έδωσε η Δημοτική Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Μαρία Λοτσάρη, η οποία αποχώρησε, λίγο πριν από την κρίσιμη, οριακή ψηφοφορία, μη γνωρίζοντας την κρισιμότητα της συγκεκριμένης ψήφου.

Έτσι, ένα θέμα που η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία του κ. Ρούσσου ως Δημάρχου, επέβαλλε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων, για τους λόγους για τους οποίους δεν ενδείκνυται η παράταση της σύμβασης των συγκεκριμένων υπαλλήλων (εφόσον βέβαια οι λόγοι δεν ήταν δημόσια ανακοινώσιμοι), γύρισε σε μπούμερανγκ, στο ίδιο τον Δήμαρχο από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές του. Δυστυχώς, ο κ. Ρούσσος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Με μια Αντιπολίτευση, που στα τρία (3) χρόνια της θητείας του, έχει επιδείξει πρωτοφανή υπευθυνότητα και αξιοπιστία, στα καθήκοντά της, στην πρώτη δυσκολία, αυτοεγκλωβίστηκε.

Πορευόμενος μέχρι σήμερα, με μεγάλες αβάντες, από τους ομοϊδεάτες του, στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, αλλά κυρίως βασιζόμενος, στην άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα ώριμα έργα που παρέλαβε από την Διοίκηση Κουράση, προσπαθεί να επιδείξει έργο.

Όμως, είναι βέβαιο ότι και στα υπόλοιπα δύο (2) χρόνια της θητείας του, θέματα που θέλουν ρήξεις και ανάληψη πολιτικού κόστους, αλλά και συναινέσεις όπου χρειασθεί, αυτή η παράταξη Ρούσσου και ο ίδιος ο Δήμαρχος, δεν μπορούν να τα επιλύσουν.

Όταν σ’ένα τέτοιο θέμα, όπως αυτό της παράτασης των συμβασιούχων καθαριότητας, όπου υπήρχε εμφανής συναίνεση της Αντιπολίτευσης, δημιουργήθηκε αυτό το «μπάχαλο», μπορεί να εικάσει κανείς, τι θα συμβεί όταν συζητηθούν τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα της πόλης και η άποψη της Αντιπολίτευσης είναι διαφορετική από αυτήν του Δημάρχου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *