ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑ- ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

1) Συνάντηση αύριο (23/10) με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και ευθυγράμμιση των στόχων του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής,

1) Συνάντηση αύριο (23/10) με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και ευθυγράμμιση των στόχων του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής,

2) Δικαστική προσβολή της απόφασης του Υπουργού κ. Βρούτση για παραχώρηση του Μπόμπολα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

3) Λήψη μέτρων για το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Οκτωβρίου.

Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν λίγο, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και συνεχίζει:

“Αγαπητοί συμπολίτες,

τις τελευταίες μέρες υπάρχει αναστάτωση στην πόλη, από την επιχειρούμενη μεταφορά 100 περίπου μεταναστών, στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση πολιτών και συγκέντρωση εργαζομένων του νοσοκομείο, στις οποίες υπήρξε και παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες των κατοίκων. Άλλωστε είναι και δικές μας ανησυχίες.

Εδώ και 20 μέρες με συνεχείς δημόσιες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μου παρουσίες, επιστολές μου στους αρμοδίους, έκτακτη σύγκληση του ΔΣ στις 4/10 και συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη που έγινε στις 10/10, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή είναι κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια. Μάλιστα σε όλους τους τόνους, έχει σημειωθεί ότι θα κάνει χρήση όλων των νομικών, διοικητικών και λοιπών μέτρων, για να αποτρέψει τη μεταφορά. 

 

Συνοψίζω επιγραμματικά ότι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Δημοτική αρχή είναι συγκεκριμένο:

  • Πλήρης διαφωνία με τη μεταφορά μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια.
  • Ο δήμος και οι κάτοικοι έχουν τη δύναμη να αποτρέψουν τη μεταφορά και θα το κάνουν.
  • Καλούμε την Κυβέρνηση να παρουσιάσει το συνολικό της σχέδιο για τη μεταφορά μεταναστών στην Αττική.
  • Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ο Δήμος θα αναλάβει να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με βάση τις δυνατότητες και τις δομές του, έχοντας όμως ο ίδιος την ευθύνη υπόδειξης πιθανών χώρων φιλοξενίας.
  • Ζητάμε λοιπόν εδώ και τώρα την ακύρωση των σχεδίων του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη. Αυτός είναι σήμερα ο κύριος στόχος μας.

Πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που βοηθούν στην επίτευξη του κοινού στόχου, η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη συντονισμού της προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη στην Οικονομική Επιτροπή που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 25/10, θα ανατεθεί σε δικηγόρο να προσβάλει και να ακυρώσει δικαστικά την απόφαση του Υπουργού κ. Βρούτση περί παραχώρησης του χώρου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης έχω δώσει σχετικές κατευθύνσεις σε συνεργάτες μου να μελετήσουν διάφορες πτυχές του θέματος, που τελικά θα θωρακίσουν τη θέση του Δήμου και θα τον καταστήσουν ισχυρότερο να πετύχει το στόχο του.

Παράλληλα, τόσο εγώ, όσο και συνεργάτες μου, βρισκόμαστε σε επαφή με Κυβερνητικά στελέχη και τον Περιφερειάρχη Αττικής τον οποίο θα συναντήσω αύριο Τετάρτη 23/10. Από την επικοινωνία μου με κυβερνητικά στελέχη, διαπιστώνω ότι έχει γίνει σε πολλούς πλέον κατανοητό, ότι η μεταφορά αυτή δεν μπορεί να γίνει. Ελπίζω να το κατανοήσει αυτά τα δεδομένα και ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αγαπητοί συμπολίτες, τη μάχη δεν θα την κερδίσουμε μόνο με κινητοποιήσεις. Χρειάζεται σχέδιο, επιχειρήματα και ανάδειξη των συνεπειών που θα έχει η εφαρμογή του κακού σχεδιασμού που σήμερα υπάρχει, τόσο για την πόλη μας, όσο και για τους ίδιους τους μετανάστες.

Σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητήσει το θέμα και θα γίνει στις 30/10, θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα το σχέδιό μας, ώστε τελικά να αποτρέψουμε τη μεταφορά των μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα. Κατανοώ και το αίτημα των πολιτών για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως όπως πολύ καλά ζητούν οι κάτοικοι χρειάζεται “λήψη μέτρων” για το θέμα. Ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι να παρουσιάσει ένα πλαίσιο μέτρων, μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό, που τελικά θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Το σχέδιό μας, θα καλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος και σε κάθε περίπτωση θα έχει αγωνιστικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις τις οποίες θα οργανώσει ο ίδιος Δήμος μας και φυσικά δεν θα επιτρέψει να καπελωθούν από κανένα.

Ο Δήμος μας θα δείξει για ακόμη μια φορά τη φιλοξενία του σε όσους πρόσφυγες έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας, κάτω όμως από το συνολικό σχεδιασμό που θα υπάρξει για όλους τους Δήμους της Αττικής.

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *