ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε εύφλεκτα υλικά (στρώματα, καθίσματα, γραφεία, καλώδια κ.λ.π.) στον 3ο όροφο του εγκαταλειμμένου κτιρίου του Νοσοκομείου πρώην Παπαδημητρίου στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Η πυρκαγιά απείλησε με αποτέφρωση το κτίριο και την καταστροφή του υπέροχου δάσους που το περιβάλλει.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και του ΣΠΑΠ είχε σαν συνέπεια να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά μόνο στην κεντρική αίθουσα του 3ου ορόφου του κτιρίου και τελικά να κατασβεστεί.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης παρών επί τόπου από την αρχή του επεισοδίου έδωσε εντολή άμεσα για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επισήμανε προς τους ιδιοκτήτες και την Αστυνομία ότι το εγκαταλειμμένο κτίριο του Νοσοκομείου Παπαδημητρίου, στο οποίο σύμφωνα με την καταγγελία και του φύλακα του ιδιοκτήτη αποτελεί χώρο συγκέντρωσης νεαρών ατόμων, αποτελεί πυριτιδαποθήκη στην αγκαλιά της πόλης των Μελισσίων, αφού περιβάλλεται από υψηλό και ακαθάριστο δάσος εν όψει δε της αντιπυρικής περιόδου η οποιαδήποτε πυρκαγιά σε αυτό που δεν θα την προλάβουμε θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη.

Ζήτησε να ληφθούν μέτρα φύλαξης και περιφρούρησης από τον ιδιοκτήτη και την Αστυνομία  και επεσήμανε σε συνέχεια έγγραφου αιτήματός του ότι πρέπει άμεσα να καθαριστεί το περιβάλλον δάσος του κτιρίου και να απομακρυνθούν τα εντός του κτιρίου εύφλεκτα υλικά.

Επιπλέον ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και για το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου (Πτέρυγα Μπόμπολα) που γειτνιάζει με δεδομένο ότι η Κεντρική Εξουσία στην τελευταία πενταετία έχει κλείσει στην πόλη μας δύο Νοσοκομειακές Μονάδες και έχει εγκαταλείψει τα κτίρια στην τύχη τους.

Ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης εκφράζει  τα συγχαρητήριά του στις πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην κατάσβεση, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης και τον ΣΠΑΠ για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *