Πλήθος κόσμου στη δωρεάν ξενάγηση στα Μουσεία του Αμαρουσίου- Πώς να δηλώσετε συμμετοχή για την επόμενη

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη περιήγηση στα τρία σημαντικά Μουσεία της πόλης του Αμαρουσίου, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» Δήμου Αμαρουσίου.

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη περιήγηση στα τρία σημαντικά Μουσεία της πόλης του Αμαρουσίου, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» Δήμου Αμαρουσίου.

Η περιήγηση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ),που έχει την ευθύνη του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» και της αρμόδιας για τα Μουσεία Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Στον πρώτο σταθμό της διαδρομής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τους συμμετέχοντες υποδέχθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας, η Διευθύντρια των Μουσείων κα Μένια Σπαθάρη και η Σύμβουλος του Δημάρχου Αμαρουσίου και υπεύθυνη σχεδιασμού του προγράμματος κα Άννα Βαγιωνά.
Οι συμμετέχοντες στην περιήγηση θαύμασαν την πλούσια συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε εκθέματα της ελληνικής, καθώς και της παγκόσμιας πανίδας, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας.
Ακολούθως, οι περιηγητές επισκέφθηκαν το Σπαθάρειο Μουσείο, ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, με μία εξαιρετική συλλογή από φιγούρες και ζωγραφικά έργα του Σωτήρη και Ευγένιου Σπαθάρη.
Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, σπουδαίο θεματοφύλακα της Μαρουσιώτικης παράδοσης, με πάνω από 1500 εκθέματα λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την σημαντική αυτή περιήγηση στα Μουσεία της πόλης και την άψογη διοργάνωση.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιήγηση θα επαναληφθεί  το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των συμπολιτών.

Στην πολιτιστική διαδρομή συμμετείχαν επίσης η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φανή Λέκκα, ο Αρχαιολόγος, στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Διομήδης Τόλιος, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων της πόλης του Αμαρουσίου, όπως η Λέσχη Ανάγνωσης, η Φωτογραφική Λέσχη, ο Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου, κ.α.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου στην υλοποίηση του προγράμματος με μέριμνα του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Γιάννη Ιωαννίδη, καθώς διατέθηκαν λεωφορεία για την μεταφορά των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή στην Πολιτιστική Διαδρομή είναι δωρεάν.

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου

κα Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

τηλ. 2108056314, εσωτ.219

e-mail:  keda@maroussi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *