ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Δήμος Πεντέλης αποσύρεται από την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για τη λήψη απόφασης σχετικά με την κλιμάκωση ενεργειών του Δήμου για την αποτροπή της εγκατάστασης ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων στην Πτέρυγα Μπόμπολα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο (Τρίτη 29-10, ώρα 8.00μμ) ο Δήμος Πεντέλης αποσύρεται από την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩγια τη λήψη απόφασης σχετικά με την κλιμάκωση ενεργειών του Δήμου για την αποτροπή της εγκατάστασης ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων στην Πτέρυγα Μπόμπολα.

Η ανακοίνωση:

“Την Τρίτη 29/10/2019 συγκλήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Δημάρχου η ορισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου παρευρέθηκαν άπαντες, για το θέμα της φερόμενης εγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμινγκ στα Μελίσσια.

Στην επιτροπή συζητήθηκαν διεξοδικά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει έπειτα από τη μεταφορά της διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Χρυσοχοΐδη, στον Υφυπουργό Άμυνας κύριο Στεφανή. Οι επαφές που έγιναν από πλευράς Δήμου την προηγούμενη Κυριακή 27/10/2019 με τον Υφυπουργό οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση επανασχεδιάζει το θέμα από μηδενική βάση.

Ως εκ τούτου, κρίνεται σκόπιμη η απόσυρση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης και η επαναφορά του σε προσεχές συμβούλιο όταν θα υπάρξουν συγκεκριμένα νεότερα δεδομένα.

Οι υπογράφοντες:

  • Δήμητρα Κεχαγιά, Δήμαρχος Πεντέλης, Επικεφαλής «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»
  • Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Επικεφαλής «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»
  • Άγγελος Παλαιοδήμος, Επικεφαλής «ΠΕΝΤΕΛΗ 2020, ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ»
  • Αντώνης Φειδοπιάστης, Επικεφαλής «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
  • Σπύρος Κωνσταντάς, Επικεφαλής «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
  • Γιώργος Κατσικογιάννης, Επικεφαλής «ΠΕΝΤΕΛΗΘΕΝ – ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *