Παρέμβαση εισαγγελέα για τη λιποθυμία 13χρονης μαθήτριας στο Χαλάνδρι, εξ’ αιτίας του «παιχνιδιού της ασφυξίας»

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η λιποθυμία μαθήτριας εξαιτίας του «παιχνιδιού της ασφυξίας» (Blackout Challenge) σε σχολείο του Χαλανδρίου. 

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η λιποθυμία μαθήτριας εξαιτίας του «παιχνιδιού της ασφυξίας» (Blackout Challenge) σε σχολείο του Χαλανδρίου.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η λιποθυμία μαθήτριας εξαιτίας του «παιχνιδιού της ασφυξίας» (Blackout Challenge) σε σχολείο του Χαλανδρίου. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας και αναμένεται να κληθεί για κατάθεση η 13χρονη και η μητέρα της. Το διαδικτυακό «παιχνίδι της ασφυξίας» είναι παγκοσμίως γνωστό και επικίνδυνο, ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε εφήβους στο εξωτερικό. Στο εν λόγω παιχνίδι που συμμετείχε και η 13χρονη που λιποθύμησε, τα παιδιά σφίγγουν το ένα τον λαιμό του άλλου ή προκαλούν ασφυξία στον εαυτό τους.

«Αυτά δεν είναι παιχνίδια, είναι καταστάσεις πανικού. Έχουμε πολλές περιπτώσεις ασφυξίας και το παιδί πάνω στα challenge χάνει τις αισθήσεις του και είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Και υπερισχύει ο θάνατος. Άρα αν βλέπουμε και γίνονται αυτά στα παιδιά μας πρέπει άμεσα να χτυπήσει καμπανάκι» λέει στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης. Η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα σημειώνει: «είναι η εφηβεία που θέλει να τους κάνει να νιώθουν πράγματα λιγάκι πιο επικίνδυνα. Τους αρέσει να ρισκάρουν και να κάνουν πράγματα έξω από τα όριά τους και αυτό πρέπει να έχουν κατά νου οι γονείς. Αυτό που θα πρότεινα στους γονείς είναι να διαβάσουν γι αυτά τα παιχνίδια για να δουν τα σημάδια στα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *