ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 20 ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ- ΕΣΤΗΣΑΝ… ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΦΟΡΟ

Σκηνές… σκληρού ροκ εξελίχθηκαν το μεσημέρι στην ΔΟΥ Χαλανδρίου όταν, γύρω στις 11, μία ομάδα περίπου είκοσι ατόμων εισέβαλε με άγριες διαθέσεις στο κτίριο και κινήθηκε συντονισμένα κατά του Προϊσταμένου της εφορίας, απειλώντας και χτυπώντας γραφεία και πόρτες.

Έντρομοι άρχισαν να τρέχουν για να βγουν από το κτίριο, πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν σε πανικό λόγω της μαζικής επίθεσης, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Η αστυνομία παρενέβη, η ΔΟΥ έκλεισε για το κοινό, αλλά λίγο αργότερα η ομάδα επέστρεψε στο σημείο.

Βλέποντας ότι δεν μπορούν να μπουν ξανά στον χώρο των γραφείων, έχουν στήσει «καρτέρι» στον έφορο και απειλούν ότι θα τον περιμένουν όση ώρα χρειαστεί έξω από το κτίριο (σε παρακείμενη καφετέρια) μέχρι να βγει ο διευθυντής της εφορίας, για να πάει σπίτι του μετά τη λήξη του ωραρίου του! 

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ζητηθεί η συνοδεία της αστυνομίας κατά την αποχώρηση του προσωπικού της εφορίας.

Αιτία το χρέος μίας φορολογούμενης
Όλα έγιναν, όπως ανέφεραν πολίτες και αυτόπτες μάρτυρες , για ένα χρέος που είχε μία φορολογούμενη, που ανήκει στην συγκεκριμένη εφορία.

Η ομάδα των επιτιθέμενων στην εφορία αποτελείται από άνδρες και γυναίκες, αν και παραμένει άγνωστο ποια ακριβώς η σχέση που τους συνδέει με την οφειλέτη.

Σύμφωνα με περιγραφές, εισέβαλαν χωρίς καλυμμένα πρόσωπα και μπήκαν κατευθείαν στο γραφείο του διευθυντού, ουρλιάζοντας και εκτοξεύοντας απειλές όπως «θα σε σκοτώσουμε, σήμερα θα πεθάνεις» Χτυπώντας πόρτες και γραφεία, του ζητούσαν να άρει την δέσμευση που είχε επιβάλει η ΔΟΥ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της οφειλέτριας.

Όταν κατέφτασε η αστυνομία, οι εισβολείς απειλούσαν πως … θα κάνουν μήνυση οι ίδιοι στον ΄Εφορο, για «παράβαση καθήκοντος» επειδή δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της φορολογουμένης.

Η αστυνομία τους απομάκρυνε από την εφορία, αλλά τελικώς επέστρεψαν και πάλι στο κτίριο απειλώντας ξανά τον έφορο και φωνάζοντας «θα σε λιώσουμε, θα σε περιμένουμε να βγεις».

Μέχρι και αργά το μεσημέρι, η ομάδα των επιτιθέμενων παρέμενε έξω από την εφορία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *