Παλλαϊκό “ΟΧΙ” στο κλείσιμο της Εθνικής στα Μελίσσια- Η συγκέντρωση, οι ομιλίες της δημάρχου, των επικεφαλής παρατάξεων…

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Νέα κινητοποίηση έγινε χθες Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια με αίτημα να μη κλείσει.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν λίγο περισσότερος από την προηγούμενη κινητοποίηση και όπως είπε η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, τις επόμενες ημέρες θα γίνει εκστρατεία γνωστοποίησης στους πολίτες. Η ίδια εξέφρασε παράπονο που δεν είδε περισσότερο κόσμο, περισσότερους βουλευτές του Βόρειου Τομέα, όπως είπε…

Στη συγκέντρωση έδωσαν ενωμένες το παρών όλες οι δημοτικές παρατάξεις, ενώ παρευρέθηκαν και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη δηλώνοντας τη στήριξη της Περιφέρειας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και Κώστας Ζαχαριάδης κ.ά

Παρακάτω οι ομιλίες της δημάρχου Πεντέλης, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΧΑΓΙΑ (δήμαρχος Πεντέλης)

«Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας…»

«Είμαστε εδώ, έξω από την Εθνική Τράπεζα, για να διατυπώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος, όπως έχουμε πει, αλλά και διατυπώσει εγγράφως και προς την τράπεζα και προς τις διοικήσεις και προς όλους τους βουλευτές.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους καταστηματάρχες και αγκαλιάστηκε απ’ όλους μας. Θα θέλαμε να  έχουμε κι άλλους εδώ, θα θέλαμε να έχουμε κι άλλους βουλευτές… Θα θέλαμε να έχουμε κοντά μας όμως και τη διοίκηση της τράπεζας γιατί είπαμε τους λόγους.

Μια πόλη 40.000 κατοίκων που δεν εξυπηρετεί μόνο την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια αλλά και όλο το κομμάτι Νέα Λέσβος μέχρι να φτάσουμε στη Λεωφόρο Κηφισίας. Όλοι από δω εξυπηρετούνται. Σε μια ακτίνα αρκετά μεγάλη θα πρέπει να αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε στο Χαλάνδρι. Γιατί το κατάστημα των Βριλησσίων δεν είναι μέσα στα Βριλήσσια, είναι στα όρια του Χαλανδρίου. Άρα είμαστε αναγκασμένοι να ξοδεύουμε τη βενζίνη μας για να πάμε, να επιβαρύνουμε την κίνηση… Τα διατυπώσαμε όλα και εγγράφως και προφορικά, όλοι μαζί που είχαμε πάει.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας… Θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και στην εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Είναι μια ευκαιρία να το πούμε γιατί δεν το ξέρουν όλοι. Μοιράζουμε φυλλάδια, το λέμε στόμα με στόμα να περάσει σε όλους τους συμπολίτες γιατί είναι ένα μεγάλο πλήγμα για όλους. Είναι το μόνο στην περιοχή, οπότε θέλουμε να το στηρίξουμε, θέλουμε να μείνει εδώ το κατάστημα και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να καταφέρουμε να το κρατήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τη Λουκία Κεφαλογιάννη που έχει έρθει εκ μέρους της Περιφέρειας και την ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή της».

 

ΛΟΥΚΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής)

«Πρέπει να αλλάξουν την απόφασή τους»

«Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, οι τράπεζες βοηθούν την επιχειρηματικότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να φύγει από δω η Εθνική. Εξυπηρετεί πάρα πολλούς πολίτες, είναι μια τράπεζα που πολλοί την προτιμούμε και έτσι πρέπει να μείνει εδώ γιατί εξυπηρετεί τον Βόρειο Τομέα. Πρέπει να το ξανασκεφτούν, να αλλάξουν αυτή τους την απόφαση».

 

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δημοτική Συμμαχία)

«Να σκεφτούν ότι ένα όνομα χτίζεται σε 150 χρόνια, χαλάει μέσα σε ένα βράδυ»

«Ο αγώνας απ’ ότι φαίνεται συνεχίζεται, γίνεται ποιοτικά και ποσοτικά πιο μεγάλος και θα συνεχιστεί ακόμη περισσότερο.  Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, την οποία πήγαμε όλοι και επισκεφθήκαμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο. Να επαναλάβω αυτό που της είπα και της είπαμε για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Και πρωτίστως αυτό που πρέπει να σκεφτεί είναι το όνομά της. Και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουν υπ’ όψιν. Η Εθνική είναι το ελληνικό κράτος. Είναι μέσα κατά το 40%. Έχουν μια ιστορία 150 και πλέον ετών. Θα τη μουτζουρώσουν αυτή την ιστορία; Δεν μπορούν να σταθούν μόνο σε πέντε αριθμούς που βλέπουν αυτή τη στιγμή, οι οποίοι είναι σημερινοί. Θα πρέπει να δουν τα πράγματα σε μια δυναμική πορεία.

Είναι προς όφελος της Εθνικής Τράπεζας να είναι στο Δήμο Πεντέλης, ένα μεσοαστικό δήμο που μπορεί να την ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο. Και να σκεφτούν, αν βάλουν στη ζυγαριά, από τη μια μεριά το να φύγουν και να γλιτώσουν 20, 30 χιλιάδες από ένα ενοίκιο- γιατί είπαν ότι δεν θα απολύσουν κόσμο –  και από την άλλη μεριά τη ζημιά που θα πάθουν αν η Εθνική, με αυτό τον τρόπο χάσει το καλό της όνομα. Ένα όνομα χτίζεται σε 150 χρόνια, χαλάει μέσα σε ένα βράδυ. Αυτό το μήνυμα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους. Ο αγώνας συνεχίζεται, κλιμακώνεται και θα είναι νικηφόρος στο τέλος. Να το θυμάστε…»

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΣ (Πεντέλη 2020)

«Δεν μπορεί ο Δήμος Πεντέλης να είναι ο μοναδικός στο Λεκανοπέδιο όπου δεν θα υπάρχει υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας»

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ένα τόσο μεγάλο πλήγμα ειδικά για το Δήμο Πεντέλης. Δεν μπορεί ο Δήμος Πεντέλης να είναι ο μοναδικός μέσα στο Λεκανοπέδιο όπου δεν θα υπάρχει υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε περισσότερη υποβάθμιση της ζωής μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε μια καθημερινότητα που θα συνεχίζει να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Έχουμε έρθει σε συνεννόηση και με το Συντονιστικό των Επαγγελματιών και με τη Δήμαρχο και με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συναίνεση, μεγάλη συναίνεση σ’ αυτό το ζήτημα.

Σας καλώ για μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, μέχρι την τελευταία μέρα… Εγώ πιστεύω ότι και η διοίκηση της τράπεζας έχει καταλάβει το μεγάλο της σφάλμα. Πρέπει αυτή τη στιγμή να δείξει ότι δεν είναι ανάλγητη. Πρέπει να καταλάβει ότι χαλάει σε πολύ μεγάλο βαθμό το εταιρικό κοινωνικό προφίλ της. Θεωρώ όμως ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκφράσει αυτό το 40% το οποίο κατέχει το ελληνικό κράτος στην Εθνική Τράπεζα. Θεωρώ λοιπόν ότι έχει άμεση ευθύνη και η κυβέρνηση που πρέπει να αλλάξει αυτή την απόφαση.

Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα,, δεν θα αφήσουμε να κλείσει το κατάστημα. Ως τις 4 Νοέμβρη θα συνεχίζουμε να είμαστε εδώ».

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ (Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή)

«Αν η Τράπεζα τολμήσει να κλείσει πρέπει να την τιμωρήσουμε. Πώς την τιμωρούμε; Σηκώνοντας τις καταθέσεις μας»

«Νομίζω ότι τέτοια ζητήματα τελικά ενώνουν την πόλη. Ενώνουν την πόλη προς το συμφέρον, ενώνουν την πόλη ενάντια στα ασύδοτα κέρδη που θέλει να έχει μια τράπεζα, ενώ πρέπει να έχει και κοινωνικό ρόλο. Ειδικά η Εθνική όπου το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 40%. Είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Και εν πάσει περιπτώσει αν η Τράπεζα τολμήσει να κλείσει πρέπει να την τιμωρήσουμε. Πώς την τιμωρούμε; Σηκώνοντας τις καταθέσεις μας. Και παίρνω και την ευθύνη αυτού που λέω. Νομίζω πως μόνο έτσι μπορούν να καταλάβουν οι τράπεζες. Ξέρουν να πουλάνε τα δάνειά μας – βλέπετε τι γίνεται τις τελευταίες μέρες- ξέρουνε να βγάζουν τα σπίτια μας σε δημοπρασία για να τα παίρνουν τα κοράκια, και συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα και λέγοντάς μας ότι το υποκατάστημα της Εθνικής δεν είναι κερδοφόρο διότι δεν αποδίδει αυτά που θα έπρεπε. Νομίζω ότι σύσσωμη η πόλη πρέπει μέχρι τελευταία στιγμή να δώσει τη μάχη να μη κλείσει. Και αν κλείσει να πάρει το μάθημά της αυτή η τράπεζα. Συνεχίζουμε και νομίζω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ (Μπροστά Μαζί)

«Παρόντες για το καλό της πόλης μας»

«Εκπροσωπώ το συνδυασμό «Μπροστά Μαζί» με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο. Ο συνδυασμός μας είναι μαζί σας σάς στηρίζει, ήταν και είναι παρών για το καλό της πόλης μας».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ (Λαϊκή Συσπείρωση)

«Έχουν ευθύνη και οι κυβερνήσεις που τους το επιτρέπουν»

«Και μας ξεζουμίζουνε και μας παίρνουν τα σπίτια και δεν σκέφτονται και κανέναν. Ούτε τους μικροέμπορους, ούτε τους συνταξιούχους. Κάναμε τη συνάντηση και μας είπαν το εξής: ότι μπρος στην κερδοφορία τους δεν υπολογίζουν τίποτα. Δεν είναι λειτουργικό, θέλει να βγάζει κέρδη. Αυτή είναι η πολιτική τους. Και εδώ έχουν ευθύνη και οι κυβερνήσεις. Γιατί με την εύνοιά τους κλείνουν τα καταστήματα. Βάλανε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια. Και τους το επιτρέπουνε. Δεν πρέπει να τους το αφήσουμε. Με τον αγώνα και με την κινητοποίηση, με τους μαζικούς φορείς δίπλα μας μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Στο χέρι μας είναι, δεν είναι στο χέρι τους. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση απάνω μας. Όσο αυτοί πιστεύουν ότι κάνουν κουμάντο θα μας βρίσκουνε απέναντι. Δεν πρόκειται να το κλείσουνε. Να τους κάνουμε να μας φοβηθούνε. Και μπορούμε».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Πεντέληθεν)

«Η πόλη μας πρέπει να δώσει μάχη να μείνει αυτό το κατάστημα»

«Εδώ είμαστε για να προστατέψουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων, των επαγγελματιών, της τρίτης ηλικίας, και όλο τον κόσμο. Αυτό το κατάστημα ήταν το πρώτο, η τράπεζα αυτή έχει μια συνέχεια με το ίδιο το κράτος, με το ίδιο το έθνος και η πόλη μας πρέπει να δώσει μάχη να μείνει αυτό το κατάστημα. Με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες… Θα είμαστε εδώ να δώσουμε τον αγώνα μας, έτσι ώστε να πάρουν πίσω αυτό το οποίο έχουν σχεδιάσει. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια κατεύθυνση, ενωμένοι και να κάνουμε διάβημα και στη Βουλή».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΛΑΜΙΤΗΣ (Πεντέλη Πόλη Πρότυπο)

«Τα δυο μηνύματα της σημερινής κινητοποίησης»

«Δυο είναι τα μηνύματα της σημερινής κινητοποίησης. Το ένα είναι ότι είμαστε όλοι ενωμένοι. Είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι αρκετά δύσκολο σε πάρα πολλούς τομείς. Το δεύτερο είναι το ποιος είναι ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος. Είναι ένα μήνυμα πολύ ισχυρό που πρέπει να δοθεί το πώς θέλει η κοινωνία και η τοπική κοινωνία του Δήμου Πεντέλης το τραπεζικό σύστημα. Ένα σύστημα που πρέπει να είναι δίπλα στις ανάγκες του πολίτη, ένα τραπεζικό σύστημα που να βοηθάει την ανάπτυξη, ένα τραπεζικό σύστημα που να μη κοιτάει μόνο το κόστος. Θα νικήσουμε».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *