Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

patoul

Την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και αφορά την κατάργηση αδειών από τους δήμους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες. Το σημαντικό αυτό ζήτημα θα τεθεί και στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε απέναντι στην κατάργηση αδειών από τους δήμους για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που προωθεί η κυβέρνηση. Η ΚΕΔΕ θα συζητήσει διεξοδικά το σημαντικό αυτό ζήτημα στο συνέδριο της Ένωσης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη. Μοναδικός μας στόχος και βασική μας προτεραιότητα είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες. Η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή, από το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε ξεκαθαρίσει την θέση της απέναντι στην κυβέρνηση και είχε ζητήσει να μην προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους δήμους και ασφάλειας στους πολίτες. Η ΚΕΔΕ δεν διαφωνεί με την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των καταστημάτων, αρκεί αυτό να μην βάζει σε κίνδυνο τους δημότες της κάθε πόλης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε  

Στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με την συμμετοχή αυτοδιοικητικών αλλά και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και του Δικτύου Οργανώσεων Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Όλοι όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν πως βρίσκονται σε κοινή γραμμή και σημείωσαν την αντίθεση τους στο νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση. Η αντιδήμαρχος Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά υποστήριξε ότι οι δήμοι δεν μπορούν να μην γνωρίζουν τι γίνεται στην πόλη τους. «Συνεχώς μειώνεται το προσωπικό των δήμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στους ελέγχους τα οποία θα διογκωθούν αν περάσει το νομοσχεδιο. Δεν γίνεται τα νέα καταστήματα να μην έχουν πυροπροστασία ή υγειονομική προστασία. Δεν μπορεί ο δήμος να μην γνωρίζει τι γίνεται στην πόλη του. Είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Θεσσαλονίκης Πέτρου Λέκκα που παρενέβη τηλεφωνικά στην συνέντευξη τύπου. «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Δεν διαφωνούμε με την απλοποίηση των διαδικασιών αλλά αυτό να γίνει με σοβαρότητα και μέσα σε ένα πλαίσιο στο οποίο δεν θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά των δήμων και την ζωή των πολιτών»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *