Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ, ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Ο Δήμος Πεντέλης, στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των φύλων, σας γνωρίζει ότι η 8η Μαρτίου  έχει θεσμοθετηθεί από τον ΟΗΕ από το 1977 ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ιδέα για τον εορτασμό της προέκυψε κατά το πέρασμα στον 20ό αιώνα ωστόσο το έναυσμα  είχε δοθεί αιώνες πριν, με τη Λυσιστράτη να πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης οι γυναίκες του Παρισιού ζητούσαν «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα» στις Βερσαλίες. Η γιορτή ουσιαστικά αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία.

Στις μέρες μας, αν και σε πολλές χώρες η ημέρα αυτή έχει χάσει το πολιτικό της μήνυμα παραμένει μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Πεντέλης δια του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού προσκαλεί τις γυναίκες σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου & Αγίου Γεωργίου) για ένα ποτήρι κρασί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *