Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΙΓΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΦΙΕΣΤΕΣ” ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου:

“Την έντονη δυσαρέσκειά του προς τη Διοίκηση του ΙΓΕ εκφράζει ο Δήμος Αμαρουσίου για την χαρακτηριστική ολιγωρία που επιδεικνύει, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των σκοπών του Ιδρύματος και την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους του Κτήματος Συγγρού, την ώρα που δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για τη διοργάνωση lifestyle φιέστες με celebrities και διαφημιζόμενους χορηγούς.

-Με έγγραφο που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης προς την Πρόεδρο του ΙΓΕ κα Άννα Μαρία Γιάντση και τα μέλη του Δ.Σ., με κοινοποίηση προς τον Προϊστάμενο Δ/νσης του ΙΓΕ Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τη Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επισημαίνεται:

 «Είναι γνωστό σε όλους του περιπατητές, η πλήρης εγκατάλειψη των δενδροκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων αλλά και όλων τωνκτιριακών υποδομών, πλην των σχολείων και του πύργου. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν εστία μόλυνσης.

Ενώ λοιπόν ολιγωρείτε για όλα τα παραπάνω, κόπτεστε για φιέστες που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό του Κληροδοτήματος, τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε.»

-Ειδική μνεία γίνεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, με την οποία είχε καταγγείλει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΙΓΕ, που αποσκοπούσαν στην εκμετάλλευση του Δάσους Συγγρού, με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Προαστείων. «Το γεγονός αυτό σπεύσατε να διαφημίσετε τόσο εσείς, όσο και ο κ. Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα» σημειώνεται στο έγγραφο.

-Αναφέρεται επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχει δηλώσει με την απόφαση του ( αριθ. 315/2017), ότι θα προασπίσει το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και θα διασφαλίσει τους σκοπούς της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού.

«Πρέπει να αντιληφθείτε επιτέλους, ότι αν συνεχίσετε να ενεργείτε εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος, οδηγείτε το ΙΓΕ σε απαξίωση, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την ίδια την υπόστασή του και οι ευθύνες για την διοίκησή σας θα είναι βαρύτατες» καταλήγει το έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

Προς: Πρόεδρο Ι.Γ.Ε

κ. Άννα Μαρία Νάτση

και Μέλη Δ.Σ. Ι.Γ.Ε

Κοινοπ.: 1. Προϊστάμενο Δ/νσης Ι.Γ.Ε

Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή

2. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

3. Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Θέμα:  «Διοργάνωση Εκδήλωσης- event PEOPLE RUN (PEOPLE GREECE) στο κτήμα Συγγρού»

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι για 3η χρονιά διοργανώνετε την εκδήλωση – event People Run σε συνεργασία με το περιοδικό People και πλήθος χορηγών.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας, για το γεγονός ότι ενώ επιδεικνύετε χαρακτηριστική ολιγωρία σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των σκοπών του Ιδρύματος και την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους του κτήματος-δάσους για το οποίο είστε υπεύθυνοι, δείχνετε τόση σπουδή, για να διοργανώνετε lifestyle φιέστες με celebrities και διαφημιζόμενους χορηγούς, οι οποίοι μάλιστα θα διαθέτουν και τα προϊόντα τους στο κοινό, που θα συμμετέχει εντός του Κτήματος Συγγρού.

Είναι γνωστό σε όλους του περιπατητές, η πλήρης εγκατάλειψη των δενδροκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων αλλά και όλων των κτιριακών υποδομών, πλην των σχολείων και του πύργου. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν εστία μόλυνσης.

Ενώ λοιπόν ολιγωρείτε για όλα τα παραπάνω, κόπτεστε για φιέστες που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό του Κληροδοτήματος, τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε.

Να υπενθυμίσουμε σε εσάς, ότι με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, είχε καταγγείλει τις ενέργειες σας, που αποσκοπούσαν στην εκμετάλλευση του Δάσους Συγγρού, με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Προαστείων, γεγονός που σπεύσατε να διαφημίσετε τόσο  εσείς, όσο και ο κος Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα αλλά και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου δήλωσε με την απόφασή του (αριθ. 315/2017), ότι θα προασπίσει το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και θα διασφαλίσει τους σκοπούς της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού.

Πρέπει να αντιληφθείτε επιτέλους, ότι αν συνεχίσετε να ενεργείτε εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος, οδηγείτε το ΙΓΕ σε απαξίωση, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την ίδια την υπόστασή του και οι ευθύνες για την διοίκησή σας θα είναι βαρύτατες.

O Αντιδήμαρχος

Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής

 
Γαρδέλης Επαμεινώνδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *