Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ “ΙΑΣΩ”

Ανακοίνωση- απάντηση σε δημοτικούς συμβούλους για τον αρχαιολογικό χώρο πίσω από το νοσοκομείο “ΙΑΣΩ” εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου:

“Σε απάντηση της ερώτησης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο όπισθεν του νοσοκομείου ΙΑΣΩ, που έθεσαν προς τη Διοίκηση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Λευτέρης Μαγιάκης και η κα Κατερίνα Ψάλτη της μείζονος αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  • Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι παραπάνω Δημοτικοί Σύμβουλοι θυμήθηκαν την ευαισθησία τους, ύστερα από περίπου 15 χρόνια που αυτός ό χώρος υφίσταται ως αρχαιολογικός χώρος και όπως περιγράφεται στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει γίνει ανάδειξη και υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.
  • Προφανώς, θα έπρεπε να γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, (άλλωστε, αυτός είναι και ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων να εξετάζουν κάτι ενδελεχώς και μετά να θέτουν ερωτήματα) ότι το διπλανό οικόπεδο δεν είναι δημόσιος χώρος του Αμαρουσίου, αλλά ιδιοκτησιακά ανήκει στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ.

Στο χώρο αυτό, υπάρχουν καθ’ υπόδειξη του νοσοκομείου, κάδοι απορριμμάτων, που το νοσοκομείο εναποθέτει απορρίμματα, εκτός νοσοκομειακών και που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος για την αποκομιδή τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα συνεργείο, παρά μόνο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προφανώς γιατρών σε ιδιωτικό χώρο.

  • Παρ’ όλα αυτά, εάν και δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου η ανάδειξη και προσβασιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο, είμαστε έτοιμοι ως Δήμος να συνδράμουμε στο «αδιάφορο» έως σήμερα Υπουργείο στο οποίο εμπίπτει η αρμοδιότητα.                                                                                                         Επομένως, καλό θα ήταν, ο κ. Μαγιάκης και η κα Ψάλτη να απευθύνουν τα ερωτήματά τους στο αρμόδιο Υπουργείο και όχι στο Δήμο Αμαρουσίου.
  • Όπως γνωρίζετε εξάλλου, η Διοίκηση του Δήμου είχε και έχει την ευαισθησία να αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλη μας. Θα θυμάστε βέβαια, ότι πριν από μικρό χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες του Δήμου διοργάνωσαν «θεματικούς περιπάτους» σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου, εκδηλώσεις που είχαν μεγάλη  συμμετοχή και επιτυχία, αλλά δυστυχώς, δεν σας είδαμε να συμμετέχετε.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Δήμου όχι μόνο προασπίζεται και αναδεικνύει με κάθε πρόσφορο μέσον την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά αναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση την ευθύνη στο πλαίσιο του Καλλικράτη. Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι φορείς, όπως το συγκεκριμένο  Υπουργείο τις ευθύνες που του αναλογούν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *