“ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ” ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Να απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την μελέτη για την τοποθέτηση διοδίων στη γέφυρα Βαρυπόμπης ζητούν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου

“ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ- ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ”

Να απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την μελέτη για την τοποθέτηση διοδίων στη γέφυρα Βαρυπόμπης ζητούν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου επισημαίνοντας ότι τα έργα θα προκαλέσουν ανυπολόγιστες κυκλοφοριακές επιπτώσεις στις γύρω περιοχές ενώ θα επιβληθεί χρέωση σε αστικές μετακινήσεις.

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη έρχεται προς έγκριση το θέμα με τίτλο «Τροποποίηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων (ΚΥΑ 126119/8-2-2007) του τμήματος Μεταμόρφωση – Υλίκη του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ όπως τροποποιήθηκε, ανανεώθηκε και ισχύει ως προς τον σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία του Α/Κ Βαρυμπόμπης με την προσθήκη των προσωρινών έργων στον κόμβο των οδών Ελαιών και Ερμιόνης, στην περιοχή Αδάμες του Δήμου Κηφισιάς».

Πρακτικά, ζητείται η γνώμη της Περιφέρειας Αττικής για την Μελέτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε μετά το Υπουργείο Υποδομών να ξεκινήσει το έργο.

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου έχουν επανειλημμένως χαρακτηρίσει άδικη την απόφαση του 2007 και προβλέπουν «τεράστιες επιπτώσεις περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και οικονομικές για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, και τους επισκέπτες των περιοχών μας».

Γ. ΘΩΜΑΚΟΣ, Δήμαρχος Κηφισιάς: “Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε “

“Είναι παράλογο να βάλεις διόδια στις εισόδους ενός ανοιχτού αυτοκινητοδρόμου μέσα στον αστικό ιστό ο οποίος εξυπηρετεί τις καθημερινές οικιστικές και επαγγελματικές ανάγκες.Με την κυκλική πλατεία που προβλέπεται στην συνοικία Αδαμών θα διεισδύσει όλη η κίνηση στον αστικό ιστό. Έχουμε τη συμπαράσταση όλων των Δήμων της ευρύτερης περιοχής κατά των διοδίων και ξεκινάμε αγώνα για να μεταπείσουμε τις αρχές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει” δηλώνει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην εφημερίδα “Καθημερινή” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάλιο.

 

Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ, Δήμαρχος Διονύσου: “Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο”

Ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης ξεκαθάρισε τη θέση του Δήμου Διονύσου που είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη:

– ΟΧΙ στα διόδια κάθε μορφής, πλευρικά, μετωπικά ή ηλεκτρονικά. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που δεν έχουν πραγματοποιηθεί έργα εναλλακτικής κυκλοφορίας.

– ΝΑΙ στην τροποποίηση του Νόμου 3555/2007 [ΦΕΚ 81/Α/16-4-2007 – Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητοδρόμου «Ιονία Οδός» από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, ΠΑΘΕ Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) – Μαλιακός (Σκάρφεια) και Συνδετηρίου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα και λοιπές διατάξεις] προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

– Ο Δήμος Διονύσου εξακολουθεί να ελπίζει σε θετική έκβαση, τόσο αναφορικά με το αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτικού χαρακτήρα όσο και τις οριστικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή όμως επαγρυπνεί και είναι αποφασισμένος, σε τυχόν αρνητική εξέλιξη, να αγωνιστεί με κάθε τρόπο, ακόμη και μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων με όμορους Δήμους, προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο εγκατάστασης διοδίων”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *