Νέα συστήματα ανακύκλωσης στο Μαρούσι- Τα σημεία και η επιβράβευση των πολιτών

Στην τοποθέτηση νέων συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου, με αποκλειστική χρηματοδότηση και λειτουργική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Στην τοποθέτηση νέων συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου, με αποκλειστική χρηματοδότηση και λειτουργική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Ειδικότερα, τα νέα συστήματα χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που τοποθετήθηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου είναι:  

 ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΙΚΙΣΚΟΣ  για τη χωριστή συλλογή χαρτιού-χαρτονιού, πλαστικού, μετάλλου, γυαλιού, υφάσματος και ξύλου στην περιοχή του Ψαλιδίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Κώ και Λάσκαρη.
Ο χρήστης συνδέεται με το λογαριασμό του, η ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών που απορρίπτει ζυγίζεται και του πιστώνονται πόντοι επιβράβευσης, τους οποίους εξαργυρώνει με το σύστημα The Green City των Περιφέρειας Αττικής/ΕΔΣΝΑ σε αγορές και υπηρεσίες (επισυνάπτεται εγχειρίδιο).

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ με ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης-ανταπόδοσης, προκειμένου οι δημότες να επιβραβεύονται για τη χωριστή συλλογή σε χαρτί, πλαστικό , μέταλλο και γυαλί (για τη συλλογή και ανακύκλωση υλικών), με αυτόματη καταγραφή ποσοτήτων και αντιστοιχία σε πόντους επιβράβευσης με το σύστημα The Green City των Περιφέρειας Αττικής/ΕΔΣΝΑ.

Τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στα σημεία:
– Επί της οδού Πιτταρά έναντι χώρου στάθμευσης ΕΣΑΚΕ
– 
Επί της οδού Πρωταγόρα στον κοινόχρηστο χώρο.

ΚΙΟΣΚΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΩΝ για μέταλλο και πλαστικό. Πρόκειται για ηλεκτρονικούς κάδους, οι οποίοι λειτουργούν με φωτοβολταϊκά ή και με παροχή ρεύματος, με ενσωματωμένο σύστημα συμπίεσης, ώστε να δέχονται περισσότερο υλικό και είναι τοποθετημένοι στα κάτωθι σημεία :

-Δημοτικό γυμναστήριο Αγίου Θωμά – Διονύσου και Νιόβης

 -Πλατεία Δημοτικού κοιμητηρίου -(Σισμανογλείου – Μουργκάνας – Μελισσίων)

-1ο Πειραματικό λύκειο Αμαρουσίου – είσοδος σχολείου – Λεωφόρος Κηφισίας 213

-Πλατεία Ηρώων -Βασιλίσσης Σοφίας και Αναβρύτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *