ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Χθες το πρωί όσοι έπιναν τον καφέ τους στην πλατεία της Νέας Πεντέλης είδαν να εμφανίζονται μηχανάκια με νεαρούς, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και μαύρες και κόκκινες σημαίες, που σκόρπιζαν φέιγ βολάν.

Χθες το μεσημέρι όσοι έπιναν, Σαββατιάτικα, τον καφέ τους στην πλατεία της Νέας Πεντέλης είδαν να εμφανίζονται μηχανάκια με νεαρούς, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και μαύρες και κόκκινες σημαίες, που σκόρπιζαν φέιγ βολάν.

Επρόκειτο για μια μοτοπορεία των Αναρχικών Συλλογικοτήτων /Καταλήψεων /Συνελεύσεων από τα Βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με την υπογραφή στα φέιγ βολάν, υπέρ της εγκατάστασης μεταναστών στην πόλη.  Τα συνθήματα ήταν: “Κράτος, Ρατσιστές, Δημοτική Αρχή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”, “Δουλειά όλο το μήνα για 500 ευρώ, δεν φταίει ο μετανάστης αλλά το αφεντικό”, “Θέλουμε τις γειτονιές μας πολυπολιτισμικές, το πρόβλημα είστε σεις ξεφτίλες ρατσιστές” κ.ά.

Η μοτοπορεία πέρασε από την λεωφόρο  Δημοκρατίας, την Π. Τσαλδάρη, την λεωφόρο Πηγής και έκαναν το γύρο της πλατείας της Νέας Πεντέλης.

Το θέμα που έχει ξεσπάσει εδώ και πολύ καιρό σε Μελίσσια και Νέα Πεντέλη, αρχικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών στην Πτέρυγα Μπόμπολα και τελευταία με το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν σε ιδιωτική κλινική, απ’ ότι φαίνεται ξεφεύγει από τα όρια του Δήμου…

Δυστυχώς οι τόνοι ανεβαίνουν και το θέμα έφτασε να προκαλεί διχασμό και ανάμεσα σε κατοίκους της, άλλοτε, ήσυχης περιοχής.

Κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση, η δήμαρχος Πεντέλης δηλώνει ότι δεν θα το επιτρέψει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενώ κάποιοι τάσσονται υπέρ των μεταναστών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *