ΜΑΡΟΥΣΙ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΜΑΡΟΥΣΙ

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προγραμματίσει για το τρέχον έτος την εκτέλεση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΘΗΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ».

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση επιδαπέδιων υαλοπινάκων που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ 2 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» και οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές , λόγω διέλευσης οχημάτων μεγάλου μικτού φορτίου ή από βανδαλισμούς.

Για την υλοποίηση του έργου, η Δ/νση Τεχνικών Έργων συνέταξε την υπ’ αριθμ. 26 / 2016 μελέτη. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης των κατεστραμμένων παλαιών τζαμιών, ο καθαρισμός των εγκοπών έδρασης, η προμήθεια και η τοποθέτηση των νέων κρυστάλλων και κάθε άλλου είδους μικροϋλικού που απαιτείται για την άρτια εκτέλεση του έργου. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός σύμφωνα με τη μελέτη ανέρχεται σε 71.997,60 € συμπεριλαμβανομένων Γ.Ε. & Ο.Ε. 18%, απροβλέπτων 15% και Φ.Π.Α. (24,00%). Η δαπάνη θα καλυφθεί στο σύνολό της από πόρους του Δήμου.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε ενενήντα 90 ημερολογιακές ημέρες. Για την υλοποίηση του έργου έχει προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του έτους 2016 πίστωση 40.000,00 € στον κωδικό Κ.Α. 30.7336.003 με τίτλο « Αποκατάσταση – Επιδαπέδιων Υαλοπινάκων Προθηκών στους πεζόδρομους του Ιστορικού Κέντρου » .

Η άνω πίστωση καλύπτει την αξία του τμήματος του έργου που προβλέπεται να εκτελεσθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η δε σχετική εγγραφή έχει γίνει κατ’ εφαρμογή του άρθρ. 158 § 6 εδ. α’ του ν. 3463/2006 («Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων»), σύμφωνα με το οποίο «6. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της επόμενης παραγράφου, δεν επιτρέπεται η έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης μελετών και συναφών υπηρεσιών για την εκτέλεση έργου και των πάσης φύσεως υπηρεσιών, αν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό σχετική πίστωση, ίσης τουλάχιστον αξίας με το τμήμα του έργου, της παροχής υπηρεσίας ή της προμήθειας που, βάσει της μελέτης, πρόκειται να εκτελεσθεί μέχρι το τέλος του έτους»).

Αντίστοιχα η διάθεση της πίστωσης αποφασίστηκε για το ποσό των 40.000,00 ευρώ για το έτος 2016 σύμφωνα με την υπ’ αριθ.272 / 2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής που αφορά έγκριση δέσμευσης πιστώσεων Προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου, οικονομικού έτους 2016. Το υπόλοιπο ποσό για την κάλυψη της συμβατικής δαπάνης θα διατεθεί στο έτος 2017, καθότι το έργο θα είναι συνεχιζόμενο.

Για περισσότερα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *