Κούλουμα στη Νέα Ερυθραία με Χρήστο Νικολόπουλο, Στέλιο Διονυσίου, Ελεάνα Παπαϊωάννου

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα στο πάρκο "Ανδρέα Παπανδρέου" της Νέας Ερυθραίας.

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα στο πάρκο “Ανδρέα Παπανδρέου” της Νέας Ερυθραίας.

Θα προσφερθούν λαγάνα, ταραμοσαλάτες, χαλβάς, ελιές, θαλασσινά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τουρσί και φασολάδα δίχως λάδι που φτιάχνεται επί τόπου από τους εργαζομένους του Δήμου!

Η ταυτότητα της μεγάλης αυτής λαϊκής εορτής, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, κατ’ άλλους έχει Αθηναϊκή καταγωγή και κατ’ άλλους Βυζαντινή. Στην Κωνσταντινούπολη γιορταζόταν έντονα από πλήθος κόσμου σε έναν από τους επτά λόφους της Πόλης.

Ο Δήμος Κηφισιάς πανέτοιμος με γιορτινή διάθεση, περιμένει όλους με τις οικογένειές σας προκειμένου να τιμήσετε τη μεγάλη αυτή παραδοσιακή και με θρησκευτική χροιά εορτή, τρώγοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες έχουν επιστρατευθεί για τη χαρούμενη αυτή γιορτή. Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, που συμβαίνει να είναι και δημότης Κηφισιάς, θα έχει τον πρώτο λόγο με το μπουζούκι του., ενώ στο τραγούδι ο κοσμοαγάπητος Στέλιος Διονυσίου θα ερμηνεύσει παλιά και νέα ακούσματα. Μαζί τους και η Ελεάνα Παπαϊωάννου. Στο χορό το Επίλεκτο Τμήμα Παραδοσιακών χορών της διακεκριμένης κυρίας του είδους, Δέσποινας Σκέρλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *